Recept zoekresultatenGestoofd konijn met chorizo en paprika’s
Delhaize logo
  • Gestoofd konijn met chorizo en paprika’s
    A

Gestoofd konijn met chorizo en paprika’s

Gestoofd konijn met chorizo en paprika’sA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g chorizo (zacht of pikant, naar keuze)
  • 25 cl witte wijn
  • 1 el bloem
  • 1 afgestreken el gedroogde oregano
  • 25 cl water
  • 2 e.l. olijfolie
  • enkele bladpeterselie of verse oregano
  • 1 konijn, in stukken gesneden
  • 3 paprika's met verschillende kleur (naar keuze)
  • 1 ui
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • peper
  • 100 g chorizo (zacht of pikant, naar keuze)
  • 25 cl witte wijn
  • 1 el bloem
  • 1 afgestreken el gedroogde oregano
  • 25 cl water
  • 2 e.l. olijfolie
  • enkele bladpeterselie of verse oregano
  • 1 konijn, in stukken gesneden
  • 3 paprika's met verschillende kleur (naar keuze)
  • 1 ui
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. kooktijd
1
Maak voorzichtig over de volle lengte een inkerving in de chorizo en verwijder het vel; snijd in dunne plakjes. Stoof op een middelhoog vuur in een grote gietijzeren stoofpan (of sauteerpan) met de helft van de olie. Haal de plakjes er met een schuimspaan uit wanneer ze gebakken zijn en laat uitlekken. Leg de stukken konijn in de plaats. Bak aan alle zijden mooi bruin op een hoog vuur en haal ze vervolgens uit de pan. Kruid met peper en zout.
2
Doe de helft van de olie in de pan en laat de gehakte ui(en) en de in dobbelstenen gesneden paprika’s gedurende 5 min. op een zacht vuurtje stoven. Strooi er de bloem en de oregano bij, meng gedurende 1 min, giet er dan de witte wijn over. Meng goed, doe er nog het water bij plus het geplette bouillonblokje (voor 4 porties). Leg de stukken konijn in de saus, voeg er de chorizo aan toe en breng aan de kook. Dek af en laat 30 min. op een zacht vuurtje garen. Draai de stukken konijn halverwege de kooktijd om.
3
Kruid bij indien nodig en serveer lekker warm, bestrooid met gehakte verse oregano of peterselie.
1
Maak voorzichtig over de volle lengte een inkerving in de chorizo en verwijder het vel; snijd in dunne plakjes. Stoof op een middelhoog vuur in een grote gietijzeren stoofpan (of sauteerpan) met de helft van de olie. Haal de plakjes er met een schuimspaan uit wanneer ze gebakken zijn en laat uitlekken. Leg de stukken konijn in de plaats. Bak aan alle zijden mooi bruin op een hoog vuur en haal ze vervolgens uit de pan. Kruid met peper en zout.
2
Doe de helft van de olie in de pan en laat de gehakte ui(en) en de in dobbelstenen gesneden paprika’s gedurende 5 min. op een zacht vuurtje stoven. Strooi er de bloem en de oregano bij, meng gedurende 1 min, giet er dan de witte wijn over. Meng goed, doe er nog het water bij plus het geplette bouillonblokje (voor 4 porties). Leg de stukken konijn in de saus, voeg er de chorizo aan toe en breng aan de kook. Dek af en laat 30 min. op een zacht vuurtje garen. Draai de stukken konijn halverwege de kooktijd om.
3
Kruid bij indien nodig en serveer lekker warm, bestrooid met gehakte verse oregano of peterselie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 115; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 742,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 115; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 742,9
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chorizo
Argal Chorizo
2 × 60 gr
3 voor €5.5
2
00
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
-10% voor 3
2
95
Mineraal water | Niet bruisend | 4+2
Volvic Mineraal water | Niet bruisend | 4+2
6 x 1,5 l
Promo
4
20
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
+/- 1,5 kg
+/-€
18
74
Paprika | Variabele kleuren | Bio
Delhaize Paprika | Variabele kleuren | Bio
2 × 330 gr
Bio
    2
    99
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
    12 x 11 gr
    3+1 gratis
    1
    99

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€46,49