⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander
Delhaize logo
  • Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander
    A

Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander

Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en korianderA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 bosje koriander
  • 1 bussel dille
  • 2 takjes bladpeterselie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 300 g Griekse pasta
  • 2 el sesamolie
  • 2 grote rauwe makrelen in zijn geheel (alternatief: tongfilet)
  • 2 avocado's
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 1 limoen bio
  • 1 verse rode peper
  • Zout
  • 1 bosje koriander
  • 1 bussel dille
  • 2 takjes bladpeterselie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 300 g Griekse pasta
  • 2 el sesamolie
  • 2 grote rauwe makrelen in zijn geheel (alternatief: tongfilet)
  • 2 avocado's
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 1 limoen bio
  • 1 verse rode peper
  • Zout

Begin met koken

: 20 min. + 1 u rusttijd + 35 min. roken
1
Steek de barbecue aan.
2
Spoel de makrelen zorgvuldig met koud water, dep droog en laat ze een uurtje rusten. Kruid de makrelen binnenin met zout.
3
Strooi 1 ½ el houtsnippers op de bodem van het rookkistje. Vul de makrelen met enkele schijfjes citroen, enkele takjes dille en de platte peterselie en leg ze op een rooster die past in het rookkistje. Sluit het kistje af en plaats het op de rooster van de barbecue. Rook de vis gedurende 35 minuten. Haal het rookkistje van de barbecue en laat afkoelen alvorens te openen. Haal de makrelen eruit.
4
Trek zestes van de helft van de limoen(en). Hak de blaadjes van de koriander fijn. Halveer de rode peper(s), verwijder de pitjes en snipper hem fijn. Pel de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel de blokjes avocado('s) met het limoensap en de sesamolie.
5
Kook de Griekse pasta gaar in een grote pot met gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
6
Meng de Griekse pasta met de limoenzeste, de koriander, de rode peper en de blokjes avocado. Kruid met zout en meng nogmaals.
7
Fileer de gerookte makreel en serveer er de Griekse pastasalade bij.
1
Steek de barbecue aan.
2
Spoel de makrelen zorgvuldig met koud water, dep droog en laat ze een uurtje rusten. Kruid de makrelen binnenin met zout.
3
Strooi 1 ½ el houtsnippers op de bodem van het rookkistje. Vul de makrelen met enkele schijfjes citroen, enkele takjes dille en de platte peterselie en leg ze op een rooster die past in het rookkistje. Sluit het kistje af en plaats het op de rooster van de barbecue. Rook de vis gedurende 35 minuten. Haal het rookkistje van de barbecue en laat afkoelen alvorens te openen. Haal de makrelen eruit.
4
Trek zestes van de helft van de limoen(en). Hak de blaadjes van de koriander fijn. Halveer de rode peper(s), verwijder de pitjes en snipper hem fijn. Pel de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel de blokjes avocado('s) met het limoensap en de sesamolie.
5
Kook de Griekse pasta gaar in een grote pot met gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
6
Meng de Griekse pasta met de limoenzeste, de koriander, de rode peper en de blokjes avocado. Kruid met zout en meng nogmaals.
7
Fileer de gerookte makreel en serveer er de Griekse pastasalade bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 619; energie (kCal): 148; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 690,86
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 619; energie (kCal): 148; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 690,86
Grieks
Lactose vrij
Moederdag,Barbecue
Diner
Hoofdgerecht