2
Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Dompel de kreeften er één voor één in. Wacht tot het water opnieuw kookt en tel 2 minuten. Haal de kreeften uit het water en spoel meteen na met koud water.
3
Trek zestes van de halve limoen. Hak de Thaise basilicum en de dragon fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snipper fijn. Meng de kruiden met de rode peper, de limoenzeste en de olijfolie. Kruid met zout.
4
Breek voorzichtig de klauwen van de kreeft. Snijd daarna de kreeft overlangs in twee. Plaats hiervoor de punt van een groot mes aan het uiteinde van de kop en snijd de kop in de helft. Draai het mes om en snijd de staart in de helft. Overgiet de kreeft met de helft van de kruidenmarinade.
5
Schik de kreeften met het vruchtvlees naar boven op de grill. Sluit het deksel en gaar gedurende 15 minuten. Haal de kreeften van de grill, lepel de rest van de marinade erover en serveer meteen.
2
Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Dompel de kreeften er één voor één in. Wacht tot het water opnieuw kookt en tel 2 minuten. Haal de kreeften uit het water en spoel meteen na met koud water.
3
Trek zestes van de halve limoen. Hak de Thaise basilicum en de dragon fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snipper fijn. Meng de kruiden met de rode peper, de limoenzeste en de olijfolie. Kruid met zout.
4
Breek voorzichtig de klauwen van de kreeft. Snijd daarna de kreeft overlangs in twee. Plaats hiervoor de punt van een groot mes aan het uiteinde van de kop en snijd de kop in de helft. Draai het mes om en snijd de staart in de helft. Overgiet de kreeft met de helft van de kruidenmarinade.
5
Schik de kreeften met het vruchtvlees naar boven op de grill. Sluit het deksel en gaar gedurende 15 minuten. Haal de kreeften van de grill, lepel de rest van de marinade erover en serveer meteen.