1
Maak de prei schoon een stoof hem lichtjes tot hij glazig ziet.
2
Maak nu de vinaigrette klaar: meng het sap van de citroen met een flinke eetlepel mosterd en peper en zout. Terwijl je dit flink losklopt voeg je er beetje bij beetje de olijf-, koolzaad- en sesamolie aan toe. Pas de dosissen gerust aan naar eigen smaak.
3
Om het gepocheerd 100% zeker te laten lukken, vet je het midden van een stuk plastic folie in met olie. Leg dat op een kommetje en breek het ei daarin. Voeg peper, zout en een stukje vers citroengras toe. Knoop de plastic folie nu dicht tot een gesloten buideltje. Herhaal dit voor alle eieren. Dompel de eieren nu 2 à 3 minuten onder in een pot kokend water, afhankelijk van de grootte van de eieren.
4
Maak de folie heel voorzichtig los en plaats het ei op een bedje van de gestoofde prei. Besprenkel met de vinaigrette.
1
Maak de prei schoon een stoof hem lichtjes tot hij glazig ziet.
2
Maak nu de vinaigrette klaar: meng het sap van de citroen met een flinke eetlepel mosterd en peper en zout. Terwijl je dit flink losklopt voeg je er beetje bij beetje de olijf-, koolzaad- en sesamolie aan toe. Pas de dosissen gerust aan naar eigen smaak.
3
Om het gepocheerd 100% zeker te laten lukken, vet je het midden van een stuk plastic folie in met olie. Leg dat op een kommetje en breek het ei daarin. Voeg peper, zout en een stukje vers citroengras toe. Knoop de plastic folie nu dicht tot een gesloten buideltje. Herhaal dit voor alle eieren. Dompel de eieren nu 2 à 3 minuten onder in een pot kokend water, afhankelijk van de grootte van de eieren.
4
Maak de folie heel voorzichtig los en plaats het ei op een bedje van de gestoofde prei. Besprenkel met de vinaigrette.