Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille
Delhaize logo

Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

door Wout Bru
Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille
Moeilijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1 kl mengeling voor crumble (zie recept)
  • 1 el suiker
  • 200 g arachideolie
  • peper
  • zout
  • 1 el lookpuree
  • 50 g sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 4 kleine rougetfilets Barbet
  • 150 g sinaasappelsap
  • 75 g water
  • 150 g azijn
  • 50 g suiker
  • kervel
  • puree Chez Bru (Delhaize) (puree, boter, olijfolie)
  • olijfolie
  • enkele puntjes rouillemayo (mayonaise, saffraan, lookpuree)
  • 8 troskerstomaten
  • 1 kl mengeling voor crumble (zie recept)
  • 1 el suiker
  • 200 g arachideolie
  • peper
  • zout
  • 1 el lookpuree
  • 50 g sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 4 kleine rougetfilets Barbet
  • 150 g sinaasappelsap
  • 75 g water
  • 150 g azijn
  • 50 g suiker

Begin met koken

  • Zoetzure saus maken door water en suiker te koken en vervolgens azijn en sinaasappelsap erbij te mengen.
  • Besprenkel 2 trostomaten met olijfolie, peper en fleur de sel. Eventjes in de oven plaatsen op 150°C tot het vel wat loskomt.
Voor de zoetzure tomaatjes
  • 6 kerstomaatjes emonderen en vervolgens eventjes kort in de zoetzure marinade leggen, 2 hiervan doormidden snijden.
Voor de rouille
  • De mayonaise mengen met wat saffraan en lookpuree, vervolgens in een spuitzakje doen.
Crumble van olijfjes
  • Alle ingrediënten hiervoor mengen. Bij het dresseren op de vis schikken.
Vinaigrette van soja
  • Mix de citroen, eieren, mosterd, sojasaus, lookpuree, suiker, peper en zout tot een homogene massa.
  • Voeg daarnageleidelijk de arachideolie toe.
AFWERKING
  • De rouget kruiden met peper en zout, kort bakken langs de velkant in hete olijfolie, eventjes omdraaien en op eenpapiertje droogdeppen. 
  • Het gerecht verder afwerken door de tomaatjes op bord te schikken. Enkele puntjes rouille alsook enkele blaadjes fijne kervel. 
  • Op het laatste de crumble op de vis schikken en het geheel afwerken met wat goeie olijfolie. 
  • De puree opwarmen en opwerken met boter en olijfolie.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Crumble
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode mul filet
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Vers geperst sap | Sinaasappel
Delhaize Vers geperst sap | Sinaasappel
25 cl
1
59
Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
Nestlé Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
12 x 33 cl
4
99
Azijn | Wijn | Framboos
Taste of Inspirations Azijn | Wijn | Framboos
25 cl
1
89
Kervel
Iglo Kervel
100 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Aardappelpuree
Delhaize Aardappelpuree
400 gr
2de tegen -50%
3
39
Rouille | Fijn
Quality Food Products Rouille | Fijn
185 gr
5
15
Kerstomaten
Cirio Kerstomaten
400 gr
2
15

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€36,41