1
Meng een dag op voorhand de sojasaus, de honing en de mirin in een schaal. Snijd de tofu in 4 dikke plakjes, leg ze in de marinade en bestrijk ze langs alle kanten. Dek de schaal af en zet in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees en schik ze met de snijkant naar boven op de ovenplaat. Smeer elke auberginehelft in met 1 el olijfolie en bestuif met curry Madras. Bestrooi met geriste tijm en prik fijne plakjes knoflook in de aubergines. Laat ze 25 min braden.
3
Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
4
Snipper de uien fijn en fruit ze 10 min op een matig vuurtje, in een grote braadpan met 4 el olijfolie. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking, roer hem onder de uien en fruit alles samen.
5
Verwarm intussen 1 el olijfolie in een braadpan en leg er de tofuplakken in. Giet er de marinade bij en laat op een vrij hoog vuur inkoken. Draai de tofuplakken om zodat ze aan de 2 kanten karamelliseren.
6
Breng de rijst verder op smaak, haal de pan van het vuur en werk af met plukjes koriander, basilicum en munt.
7
Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dien heel warm op, met de yoghurtsaus.
1
Meng een dag op voorhand de sojasaus, de honing en de mirin in een schaal. Snijd de tofu in 4 dikke plakjes, leg ze in de marinade en bestrijk ze langs alle kanten. Dek de schaal af en zet in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees en schik ze met de snijkant naar boven op de ovenplaat. Smeer elke auberginehelft in met 1 el olijfolie en bestuif met curry Madras. Bestrooi met geriste tijm en prik fijne plakjes knoflook in de aubergines. Laat ze 25 min braden.
3
Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
4
Snipper de uien fijn en fruit ze 10 min op een matig vuurtje, in een grote braadpan met 4 el olijfolie. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking, roer hem onder de uien en fruit alles samen.
5
Verwarm intussen 1 el olijfolie in een braadpan en leg er de tofuplakken in. Giet er de marinade bij en laat op een vrij hoog vuur inkoken. Draai de tofuplakken om zodat ze aan de 2 kanten karamelliseren.
6
Breng de rijst verder op smaak, haal de pan van het vuur en werk af met plukjes koriander, basilicum en munt.
7
Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dien heel warm op, met de yoghurtsaus.