Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal
Delhaize logo
  • Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 15 cl droge witte wijn
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 7 cl pastis
  • 100 g zeekraal
  • limoen
  • venkelzaadjes
  • fleur de sel
  • 1 grote venkel (min. 250 g)
  • koolzaadolie
  • peper
  • 1 sjalot
  • 15 cl droge witte wijn
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 7 cl pastis
  • 100 g zeekraal
  • limoen
  • venkelzaadjes
  • fleur de sel
  • 1 grote venkel (min. 250 g)
  • koolzaadolie
  • peper
  • 1 sjalot

Begin met koken

1
Pel de sjalot en snij hem fijn.
2
Doe de sjalot, de pastis en de witte wijn in een steelpan, en laat voor de helft inkoken.
3
Giet door een puntzeef, zodat enkel de saus overblijft.
4
Voeg twee eetlepels koolzaadolie toe. Breng op smaak met peper en zout, en zet opzij.
5
Verwijder de harde onderkant en de stengels van de venkel (bewaar de groene takjes voor de versiering). Was zorgvuldig en verwijder eventueel de buitenste rok als die te vezelig is.
6
Snij de venkel vervolgens in heel fijne schijfjes.
7
Maak de zeekraal schoon.
8
Verwijder alle zandkorrels en de te harde stukken (hout).
9
Meng met de venkel voor een knapperige salade.
10
Leg de kabeljauwfilet in een glazen schotel.
11
Overgiet met het sap van de halve limoen en bestrooi met venkelzaadjes.
12
Breng op smaak met peper.
1
Pel de sjalot en snij hem fijn.
2
Doe de sjalot, de pastis en de witte wijn in een steelpan, en laat voor de helft inkoken.
3
Giet door een puntzeef, zodat enkel de saus overblijft.
4
Voeg twee eetlepels koolzaadolie toe. Breng op smaak met peper en zout, en zet opzij.
5
Verwijder de harde onderkant en de stengels van de venkel (bewaar de groene takjes voor de versiering). Was zorgvuldig en verwijder eventueel de buitenste rok als die te vezelig is.
6
Snij de venkel vervolgens in heel fijne schijfjes.
7
Maak de zeekraal schoon.
8
Verwijder alle zandkorrels en de te harde stukken (hout).
9
Meng met de venkel voor een knapperige salade.
10
Leg de kabeljauwfilet in een glazen schotel.
11
Overgiet met het sap van de halve limoen en bestrooi met venkelzaadjes.
12
Breng op smaak met peper.
Nutritionele informatie
Energie: 165 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Best Of Our Planet Chardonnay Wit Bio
BOOP Best Of Our Planet Chardonnay Wit Bio
25 cl
2+1 gratis
Bio
    2
    99
    Pacific kabeljauw | Graatvrij
    Delhaize Pacific kabeljauw | Graatvrij
    2 × 400 gr
    2de tegen -50%
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    6
    65
    Pastis | 45% Alc
    Pastis 51 Pastis | 45% Alc
    70 cl
    21
    49
    Zeekraal
    Delhaize Zeekraal
    100 gr
    3
    29
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Kruiden | Venkel | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Venkel | Gemalen
    17 gr
    1
    75
    Venkel
    Delhaize Venkel
    500 gr
    1
    79
    Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    Delhaize Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      69
      Sjalot | Ui | Netje
      Delhaize Sjalot | Ui | Netje
      500 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      99

      Reeds in je keuken

      Fleur de sel | Guerande
      Delhaize Fleur de sel | Guerande
      125 gr
      3
      55
      Kruiden | Peper | 5 Bessen
      Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
      40 gr
      1
      99
      Totaal:
      €49,88