⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal
Delhaize logo
  • Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 15 cl droge witte wijn
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 7 cl pastis
  • 100 g zeekraal
  • limoen
  • venkelzaadjes
  • fleur de sel
  • 1 grote venkel (min. 250 g)
  • koolzaadolie
  • peper
  • 1 sjalot
  • 15 cl droge witte wijn
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 7 cl pastis
  • 100 g zeekraal
  • limoen
  • venkelzaadjes
  • fleur de sel
  • 1 grote venkel (min. 250 g)
  • koolzaadolie
  • peper
  • 1 sjalot

Begin met koken

1
Pel de sjalot en snij hem fijn.
2
Doe de sjalot, de pastis en de witte wijn in een steelpan, en laat voor de helft inkoken.
3
Giet door een puntzeef, zodat enkel de saus overblijft.
4
Voeg twee eetlepels koolzaadolie toe. Breng op smaak met peper en zout, en zet opzij.
5
Verwijder de harde onderkant en de stengels van de venkel (bewaar de groene takjes voor de versiering). Was zorgvuldig en verwijder eventueel de buitenste rok als die te vezelig is.
6
Snij de venkel vervolgens in heel fijne schijfjes.
7
Maak de zeekraal schoon.
8
Verwijder alle zandkorrels en de te harde stukken (hout).
9
Meng met de venkel voor een knapperige salade.
10
Leg de kabeljauwfilet in een glazen schotel.
11
Overgiet met het sap van de halve limoen en bestrooi met venkelzaadjes.
12
Breng op smaak met peper.
1
Pel de sjalot en snij hem fijn.
2
Doe de sjalot, de pastis en de witte wijn in een steelpan, en laat voor de helft inkoken.
3
Giet door een puntzeef, zodat enkel de saus overblijft.
4
Voeg twee eetlepels koolzaadolie toe. Breng op smaak met peper en zout, en zet opzij.
5
Verwijder de harde onderkant en de stengels van de venkel (bewaar de groene takjes voor de versiering). Was zorgvuldig en verwijder eventueel de buitenste rok als die te vezelig is.
6
Snij de venkel vervolgens in heel fijne schijfjes.
7
Maak de zeekraal schoon.
8
Verwijder alle zandkorrels en de te harde stukken (hout).
9
Meng met de venkel voor een knapperige salade.
10
Leg de kabeljauwfilet in een glazen schotel.
11
Overgiet met het sap van de halve limoen en bestrooi met venkelzaadjes.
12
Breng op smaak met peper.
Nutritionele informatie
Energie: 165 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Pastis | 45% Alc
Pastis 51 Pastis | 45% Alc
70 cl
21
49
Zeekraal
Delhaize Zeekraal
100 gr
3
29
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Kruiden | Venkel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Venkel | Gemalen
17 gr
1
75
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Koolzaadolie | Zuiver | Bio
Delhaize Koolzaadolie | Zuiver | Bio
50 cl
Bio
    3
    69
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99

    Reeds in je keuken

    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€53,74