1
Bind de eend met een touwtje onderaan de nek waar zich het vet bevindt. Breng 2 liter water aan de kook in een pot. Houd de eend onder water met het touwtje en giet er kokend water over tot het vel hard wordt. Laat de eend uitlekken, verwijder het touwtje en het vet ter hoogte van het staartstuk en de nek. Als de eend droog is, wrijf je het vel in met de in twee gesneden citroen.
2
Bereid een marinade met de geraspte gember, de steranijs, de kaneel, de peper, de fijngehakte uitjes, de sherry, de sojasaus en het zout. Wrijf de binnen- en de buitenkant van de eend hiermee in. Laat 1 uur met de borst naar beneden marineren in een ovenschotel met de rest van de marinade.
3
Laat de oven voorverwarmen op 6 / 180°C. Draai de eend om en zet in de oven. Reken 30 min. baktijd per 450 g en schep er om de 15 min. saus over. Leg de kastanjes rond de eend, verpak de schotel in aluminiumpapier en laat 15 min. rusten alvorens te snijden.
4
Veeg de paddenstoelen schoon en bak ze op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Voeg er de gehakte look, zout en peper aan toe en laat nog 5 min. bakken. Doe er de kastanjes en 2 eetlepels jus van de eend bij en laat nog 2 min. bakken.
5
Dien de eend op samen met de pan met paddenstoelen en kastanjes en een kruidenslaatje (platte peterselie, waterkers, ui, rucola).
1
Bind de eend met een touwtje onderaan de nek waar zich het vet bevindt. Breng 2 liter water aan de kook in een pot. Houd de eend onder water met het touwtje en giet er kokend water over tot het vel hard wordt. Laat de eend uitlekken, verwijder het touwtje en het vet ter hoogte van het staartstuk en de nek. Als de eend droog is, wrijf je het vel in met de in twee gesneden citroen.
2
Bereid een marinade met de geraspte gember, de steranijs, de kaneel, de peper, de fijngehakte uitjes, de sherry, de sojasaus en het zout. Wrijf de binnen- en de buitenkant van de eend hiermee in. Laat 1 uur met de borst naar beneden marineren in een ovenschotel met de rest van de marinade.
3
Laat de oven voorverwarmen op 6 / 180°C. Draai de eend om en zet in de oven. Reken 30 min. baktijd per 450 g en schep er om de 15 min. saus over. Leg de kastanjes rond de eend, verpak de schotel in aluminiumpapier en laat 15 min. rusten alvorens te snijden.
4
Veeg de paddenstoelen schoon en bak ze op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Voeg er de gehakte look, zout en peper aan toe en laat nog 5 min. bakken. Doe er de kastanjes en 2 eetlepels jus van de eend bij en laat nog 2 min. bakken.
5
Dien de eend op samen met de pan met paddenstoelen en kastanjes en een kruidenslaatje (platte peterselie, waterkers, ui, rucola).