⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGelakte brochettes van champignons en rijstsalade met pindanoten
Delhaize logo
  • Gelakte brochettes van champignons en rijstsalade met pindanoten
    B

Gelakte brochettes van champignons en rijstsalade met pindanoten

door Loïc Van Impe
Gelakte brochettes van champignons en rijstsalade met pindanotenB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g bruine champignons
  • 125 g bio erwten
  • 100 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 300 g basmatirijst
  • 4 el agavesiroop
  • 4 el sojasaus
  • 2 kl shiro misopasta
  • 2 el gegrilde sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rood chilipepertje
  • zout
  • 500 g bruine champignons
  • 125 g bio erwten
  • 100 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 300 g basmatirijst
  • 4 el agavesiroop
  • 4 el sojasaus
  • 2 kl shiro misopasta
  • 2 el gegrilde sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rood chilipepertje
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Kort de voeten van de champignons een beetje in en rijg ze op satéstokjes. Snipper de lente-uitjes schuin fijn en laat ze in ijskoud water weken. Snipper ook de ontpitte rode peper fijn. Meng de agavesiroop, de sojasaus en de misopasta. Hak de pindanoten grof.
3
Meng de diepgevroren erwtjes onder de gekookte rijst, laat 2 min. rusten, doe alles in een slakom en voeg de helft van de pindanoten toe.
4
Smeer de brochettes met sesamolie in en gril ze aan de 2 kanten op een hete grill (verwarmd zonder toevoeging van vetstof) of op de barbecue. Bestrijk ze met lak en laat ze karamelliseren. Bestrooi met sesamzaadjes.
5
Roer de rest van de lak onder de lauwe rijstsalade en breng verder op smaak. Serveer met de brochettes en bestrooi alles met de rest van de pindanootjes, de uitgelekte lente-uitjes en de rode peper.
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Kort de voeten van de champignons een beetje in en rijg ze op satéstokjes. Snipper de lente-uitjes schuin fijn en laat ze in ijskoud water weken. Snipper ook de ontpitte rode peper fijn. Meng de agavesiroop, de sojasaus en de misopasta. Hak de pindanoten grof.
3
Meng de diepgevroren erwtjes onder de gekookte rijst, laat 2 min. rusten, doe alles in een slakom en voeg de helft van de pindanoten toe.
4
Smeer de brochettes met sesamolie in en gril ze aan de 2 kanten op een hete grill (verwarmd zonder toevoeging van vetstof) of op de barbecue. Bestrijk ze met lak en laat ze karamelliseren. Bestrooi met sesamzaadjes.
5
Roer de rest van de lak onder de lauwe rijstsalade en breng verder op smaak. Serveer met de brochettes en bestrooi alles met de rest van de pindanootjes, de uitgelekte lente-uitjes en de rode peper.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 166 kcal - Vetten: 5,5 g - Koolhydraten: 23,6 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 166 kcal - Vetten: 5,5 g - Koolhydraten: 23,6 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 5 g
Vegetarisch
Barbecue
Hoofdgerecht
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
130 gr
1
99
Pindanootjes | Grill-Zout
Delhaize Pindanootjes | Grill-Zout
100 gr
0
78
Rijst | Basmati | Kookbuiltje
Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
4 x 75 gr
2
35
Agave  | Siroop | Bio
Delhaize Agave | Siroop | Bio
345 gr
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
2
85
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Miso soup
Saitaku Miso soup
88 gr
2
85
Sesamolie | Zuiver | Bio
Delhaize Sesamolie | Zuiver | Bio
50 cl
Bio
    12
    19
    Sesamzaad | Geroosterde
    Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
    95 gr
    3
    85
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35

    Reeds in je keuken

    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €35,94