Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkensspiering met pindasaus en witte rijst
Delhaize logo
  • Varkensspiering met pindasaus en witte rijst
    C

Varkensspiering met pindasaus en witte rijst

door Whoogy's
Varkensspiering met pindasaus en witte rijstC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 2 varkensspieringen
  • 1 ui
  • 3 lente-uien
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 125 g basmatirijst
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl fish sauce
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 kl gemalen koriander
  • 1 kl gemalen komijn
  • peper
  • zout
  • 2 varkensspieringen
  • 1 ui
  • 3 lente-uien
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 125 g basmatirijst
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl fish sauce
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 kl gemalen koriander
  • 1 kl gemalen komijn

Begin met koken

: 15 min. (+ 25 min. kooktijd)
1
Snipper de ui. Pel en rasp de teentjes knoflook en de gember. Snijd het vlees in grote blokjes en fruit ze op een hoog vuur, in een sauteerpan met de zonnebloemolie. Schep er de ui, de knoflook en de gember bij, zodra het vlees rondom gekleurd, is en fruit 4 à 5 min. op een matig vuurtje. Meng er de kokosmelk onder, de pindakaas, 2 dl water, het verkruimelde halve bouillonblokje, de komijn, de koriander en de sojasaus. Laat 25 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking.
3
Voeg de fish sauce toe in de sauteerpan, limoensap naar eigen smaak en breng verder op smaak. Dien heel warm op, met de witte rijst en de fijngesnipperde lente-uitjes.
4
Tip: Geef de saus meer pit met een beetje sambal of sriracha.
1
Snipper de ui. Pel en rasp de teentjes knoflook en de gember. Snijd het vlees in grote blokjes en fruit ze op een hoog vuur, in een sauteerpan met de zonnebloemolie. Schep er de ui, de knoflook en de gember bij, zodra het vlees rondom gekleurd, is en fruit 4 à 5 min. op een matig vuurtje. Meng er de kokosmelk onder, de pindakaas, 2 dl water, het verkruimelde halve bouillonblokje, de komijn, de koriander en de sojasaus. Laat 25 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking.
3
Voeg de fish sauce toe in de sauteerpan, limoensap naar eigen smaak en breng verder op smaak. Dien heel warm op, met de witte rijst en de fijngesnipperde lente-uitjes.
4
Tip: Geef de saus meer pit met een beetje sambal of sriracha.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 692 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 12,9 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 692 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 12,9 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,8 g
Hoofdgerecht