1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Smelt een derde van de geklaarde boter in een pan en bak het gebraad aan alle zijden goudbruin.
3
Schil de zoete aardappel en de wortels en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de witloofstronkjes overlangs in 2, de rode ui in 6 en de kookbol in 2. Schik alle groenten in een ovenschaal en kruid met peper en zout, tijm en rozemarijn.
4
Schik hierop het varkensgebraad en verdeel er de rest van de boter over.
5
Laat alles samen ongeveer 30 minuten garen en overgiet het vlees 3 tot 4 keer met het braadvocht.
6
Haal de schaal uit de oven en laat het vlees onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Indien nodig gaar je de groenten nog even verder in de oven.
7
Snijd het vlees in plakken en serveer er de groenten bij. Lepel er wat van de braadjus over.
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Smelt een derde van de geklaarde boter in een pan en bak het gebraad aan alle zijden goudbruin.
3
Schil de zoete aardappel en de wortels en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de witloofstronkjes overlangs in 2, de rode ui in 6 en de kookbol in 2. Schik alle groenten in een ovenschaal en kruid met peper en zout, tijm en rozemarijn.
4
Schik hierop het varkensgebraad en verdeel er de rest van de boter over.
5
Laat alles samen ongeveer 30 minuten garen en overgiet het vlees 3 tot 4 keer met het braadvocht.
6
Haal de schaal uit de oven en laat het vlees onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Indien nodig gaar je de groenten nog even verder in de oven.
7
Snijd het vlees in plakken en serveer er de groenten bij. Lepel er wat van de braadjus over.