⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGegrilde aspergesalade met feta, tomaten en bulgur
Delhaize logo
  • Gegrilde aspergesalade met feta, tomaten en bulgur
    A

Gegrilde aspergesalade met feta, tomaten en bulgur

Gegrilde aspergesalade met feta, tomaten en bulgurA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 bundel groene asperges
  • 250 g kerstomaten
  • 250 g trostomaten
  • 1 bosje lente-ui
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 200 g bulgur
  • 400 g feta
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • 1/2 komkommer (voor de komkommerraita)
  • 1/2 bussel munt in pot (voor de komkommerraita)
  • 125 g yoghurt natuur (voor de komkommerraita)
  • peper en zout (voor de komkommerraita)
  • 1 bundel groene asperges
  • 250 g kerstomaten
  • 250 g trostomaten
  • 1 bosje lente-ui
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 200 g bulgur
  • 400 g feta
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • 1/2 komkommer (voor de komkommerraita)
  • 1/2 bussel munt in pot (voor de komkommerraita)
  • 125 g yoghurt natuur (voor de komkommerraita)
  • peper en zout (voor de komkommerraita)

Begin met koken

: 25 min.
1
Doe de bulgur in een slakom, giet er gezouten kokend water bij tot hij net bedekt is en laat zwellen.
2
Breek het harde uiteinde van de asperges, schil eventueel de onderkant (optioneel), bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie en rooster ze op de barbecue (of op een grill).
3
Maak de raita: snijd de komkommer in ultrafijne plakjes. Meng ze met de yoghurt en de gehakte munt. Kruid met peper en zout.
4
Snijd de trostomaten in partjes en de kerstomaten in 2. Snijd de feta in blokjes.
5
Hak de bladpeterselie fijn en snipper de lente-uitjes. Besprenkel de bulgur met 4 el olijfolie en meng met een vork. Roer er het sap van de citroen, de peterselie en de lente-uitjes onder. Breng verder op smaak.
6
Schik de groenten en de bulgur op een dienschotel (of op individuele borden). Besprenkel de groenten met 2 el olijfolie en kruid ze lichtjes met peper en zout. Voeg de feta toe en serveer met de raita.
1
Doe de bulgur in een slakom, giet er gezouten kokend water bij tot hij net bedekt is en laat zwellen.
2
Breek het harde uiteinde van de asperges, schil eventueel de onderkant (optioneel), bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie en rooster ze op de barbecue (of op een grill).
3
Maak de raita: snijd de komkommer in ultrafijne plakjes. Meng ze met de yoghurt en de gehakte munt. Kruid met peper en zout.
4
Snijd de trostomaten in partjes en de kerstomaten in 2. Snijd de feta in blokjes.
5
Hak de bladpeterselie fijn en snipper de lente-uitjes. Besprenkel de bulgur met 4 el olijfolie en meng met een vork. Roer er het sap van de citroen, de peterselie en de lente-uitjes onder. Breng verder op smaak.
6
Schik de groenten en de bulgur op een dienschotel (of op individuele borden). Besprenkel de groenten met 2 el olijfolie en kruid ze lichtjes met peper en zout. Voeg de feta toe en serveer met de raita.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g : Energie: 119,7 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 8,3 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 4,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g : Energie: 119,7 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 8,3 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 4,5 g
Grieks
Barbecue
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Kerstomaten | Mix
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
Bosto Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
4 x 75 gr
2
99
Feta | Zonder lactose
Dilea Feta | Zonder lactose
3 × 150 gr
2de tegen -50%
5
09
Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€36,54