1
Doe de bulgur in een slakom, giet er gezouten kokend water bij tot hij net bedekt is en laat zwellen.
2
Breek het harde uiteinde van de asperges, schil eventueel de onderkant (optioneel), bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie en rooster ze op de barbecue (of op een grill).
3
Maak de raita: snijd de komkommer in ultrafijne plakjes. Meng ze met de yoghurt en de gehakte munt. Kruid met peper en zout.
4
Snijd de trostomaten in partjes en de kerstomaten in 2. Snijd de feta in blokjes.
5
Hak de bladpeterselie fijn en snipper de lente-uitjes. Besprenkel de bulgur met 4 el olijfolie en meng met een vork. Roer er het sap van de citroen, de peterselie en de lente-uitjes onder. Breng verder op smaak.
6
Schik de groenten en de bulgur op een dienschotel (of op individuele borden). Besprenkel de groenten met 2 el olijfolie en kruid ze lichtjes met peper en zout. Voeg de feta toe en serveer met de raita.
1
Doe de bulgur in een slakom, giet er gezouten kokend water bij tot hij net bedekt is en laat zwellen.
2
Breek het harde uiteinde van de asperges, schil eventueel de onderkant (optioneel), bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie en rooster ze op de barbecue (of op een grill).
3
Maak de raita: snijd de komkommer in ultrafijne plakjes. Meng ze met de yoghurt en de gehakte munt. Kruid met peper en zout.
4
Snijd de trostomaten in partjes en de kerstomaten in 2. Snijd de feta in blokjes.
5
Hak de bladpeterselie fijn en snipper de lente-uitjes. Besprenkel de bulgur met 4 el olijfolie en meng met een vork. Roer er het sap van de citroen, de peterselie en de lente-uitjes onder. Breng verder op smaak.
6
Schik de groenten en de bulgur op een dienschotel (of op individuele borden). Besprenkel de groenten met 2 el olijfolie en kruid ze lichtjes met peper en zout. Voeg de feta toe en serveer met de raita.