1
Breng een grote pan gezout water aan de kook voor de pasta. Gebruik een deksel om het proces te versnellen. Kook de pasta al dente gedurende 9 minuten (afhankelijk van de verpakking).
2
Bestrijk de filets met een druppel olijfolie voordat je ze op smaak brengt met zout en peper. Verhit een pan op een hoog vuur en schroei het vlees dicht. Ga door met bakken op middelhoog vuur. Om kipfilets te krijgen die van buiten krokant en van binnen sappig zijn, leg je bakpapier op de filets. Zet er een gewicht op. Bijvoorbeeld een steelpan. De druk van de pan maximaliseert het contactoppervlak met de pan. Bak de filets 5 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
3
Rooster twee el. van elk zaadje (pompoen, zonnebloem en vlas) in een niet-vette koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Roer regelmatig om de zaden niet te verbranden.
4
Tomaten kunnen doormidden worden gesneden en in een kom worden gedaan. Snijd twee jonge uien fijn en kruid de tomaten en jonge uien met een scheutje olijfolie, zout en peper. Doe in een saladekom.
5
Snijd de pompelmoes in partjes.
6
Doe het ei, een el. mosterd, het citroensap, de gezouten ansjovis, een handvol geraspte parmezaanse kaas en een beetje peper in een hoge kom of kopje voor een staafmixer en mix tot een homogene massa. Voeg 20 cl zonnebloemolie toe en meng rustig van onder naar boven tot je mayonaise krijgt.
7
Giet de pasta af en voeg toe aan de slakom. De warmte van de pasta zorgt ervoor dat de smaken optimaal worden opgenomen. Voeg eetlepels van de mayonaise toe en meng.
8
Haal de kip uit de pan en laat een paar minuten staan. Snijd vervolgens in blokjes van een centimeter en voeg toe aan de pastakom.
9
Was de sla en scheid de blaadjes tot een mooie samenstelling. Vet de sla in met een beetje mayonaise.
10
Hak de basilicumplant, bieslook en een handvol peterselie fijn en meng met de sla.
11
Dresseer alles en werk af met de knapperige pitjes en pompelmoes partjes. Smakelijk!
1
Breng een grote pan gezout water aan de kook voor de pasta. Gebruik een deksel om het proces te versnellen. Kook de pasta al dente gedurende 9 minuten (afhankelijk van de verpakking).
2
Bestrijk de filets met een druppel olijfolie voordat je ze op smaak brengt met zout en peper. Verhit een pan op een hoog vuur en schroei het vlees dicht. Ga door met bakken op middelhoog vuur. Om kipfilets te krijgen die van buiten krokant en van binnen sappig zijn, leg je bakpapier op de filets. Zet er een gewicht op. Bijvoorbeeld een steelpan. De druk van de pan maximaliseert het contactoppervlak met de pan. Bak de filets 5 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
3
Rooster twee el. van elk zaadje (pompoen, zonnebloem en vlas) in een niet-vette koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Roer regelmatig om de zaden niet te verbranden.
4
Tomaten kunnen doormidden worden gesneden en in een kom worden gedaan. Snijd twee jonge uien fijn en kruid de tomaten en jonge uien met een scheutje olijfolie, zout en peper. Doe in een saladekom.
5
Snijd de pompelmoes in partjes.
6
Doe het ei, een el. mosterd, het citroensap, de gezouten ansjovis, een handvol geraspte parmezaanse kaas en een beetje peper in een hoge kom of kopje voor een staafmixer en mix tot een homogene massa. Voeg 20 cl zonnebloemolie toe en meng rustig van onder naar boven tot je mayonaise krijgt.
7
Giet de pasta af en voeg toe aan de slakom. De warmte van de pasta zorgt ervoor dat de smaken optimaal worden opgenomen. Voeg eetlepels van de mayonaise toe en meng.
8
Haal de kip uit de pan en laat een paar minuten staan. Snijd vervolgens in blokjes van een centimeter en voeg toe aan de pastakom.
9
Was de sla en scheid de blaadjes tot een mooie samenstelling. Vet de sla in met een beetje mayonaise.
10
Hak de basilicumplant, bieslook en een handvol peterselie fijn en meng met de sla.
11
Dresseer alles en werk af met de knapperige pitjes en pompelmoes partjes. Smakelijk!