1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil de stelen (laat de punten zeker intact). Snijd de uiteinden in stukken en doe ze met de aspergeschillen en de gehakte sjalotjes in een kookpot. Fruit 2 min. op een zacht vuurtje, met de helft van de boter. Voeg 1,5 l water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 25 min. zonder deksel op een matig vuurtje pruttelen.
2
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd. Laat ze 5 min. in koud water schrikken. Pel ze, plet ze met een vork en meng er de fijngehakte peterselietakjes onder.
3
Mix de gehakte bieslook in de beker van de mixer of de hakmolen fijn met de olie, de geperste knoflook, peper en zout.
4
Mix de bouillon grondig met de rest van de boter. Giet hem boven een kookpot door een puntzeef. Breng de gefilterde bouillon aan de kook, voeg de asperges in kleine stukken toe en laat ± 8 min. sudderen (prik er met een scherp mes in om de garing te checken: de kooktijd van de asperges hangt af van hun dikte).
5
Klop de eidooier met de room, peper en zout. Haal de soep van het vuur en giet er het losgeklopte ei al roerend in. Breng verder op smaak.
6
Dien de soep heet op. Zet de hardgekookte eieren en groene olie apart op tafel, zo kan ieder er naar eigen smaak toevoegen.
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil de stelen (laat de punten zeker intact). Snijd de uiteinden in stukken en doe ze met de aspergeschillen en de gehakte sjalotjes in een kookpot. Fruit 2 min. op een zacht vuurtje, met de helft van de boter. Voeg 1,5 l water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 25 min. zonder deksel op een matig vuurtje pruttelen.
2
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd. Laat ze 5 min. in koud water schrikken. Pel ze, plet ze met een vork en meng er de fijngehakte peterselietakjes onder.
3
Mix de gehakte bieslook in de beker van de mixer of de hakmolen fijn met de olie, de geperste knoflook, peper en zout.
4
Mix de bouillon grondig met de rest van de boter. Giet hem boven een kookpot door een puntzeef. Breng de gefilterde bouillon aan de kook, voeg de asperges in kleine stukken toe en laat ± 8 min. sudderen (prik er met een scherp mes in om de garing te checken: de kooktijd van de asperges hangt af van hun dikte).
5
Klop de eidooier met de room, peper en zout. Haal de soep van het vuur en giet er het losgeklopte ei al roerend in. Breng verder op smaak.
6
Dien de soep heet op. Zet de hardgekookte eieren en groene olie apart op tafel, zo kan ieder er naar eigen smaak toevoegen.