1
Doe de wortelschijven, 7,5 dl water en de bouillonblokjes in een kookpot. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat ruim 10 min. zachtjes pruttelen, tot de wortelen heel mals zijn.
2
Snijd intussen de ui in halve schijfjes en fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie en de geperste teentjes knoflook. Voeg de rode currypasta toe, samen met de gespoelde en uitgelekte kikkererwten. Fruit enkele minuten op een zacht vuurtje.
3
Giet de kokosmelk in de kookpot met de wortelen en mix fijn (met de mixer of in de blender). Giet in de stoofpan met de kikkererwten en laat 5 min. sudderen.
4
Overgiet de noedels met kokend water en laat 5 min. rusten. Giet ze af en schep ze (volledig of gedeeltelijk) bij de soep. Maak de soep indien gewenst wat vloeibaarder met een beetje water en breng verder op smaak.
5
Dien heel warm op en werk eventueel af met koriander of peterselie. Laat het smaken!
1
Doe de wortelschijven, 7,5 dl water en de bouillonblokjes in een kookpot. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat ruim 10 min. zachtjes pruttelen, tot de wortelen heel mals zijn.
2
Snijd intussen de ui in halve schijfjes en fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie en de geperste teentjes knoflook. Voeg de rode currypasta toe, samen met de gespoelde en uitgelekte kikkererwten. Fruit enkele minuten op een zacht vuurtje.
3
Giet de kokosmelk in de kookpot met de wortelen en mix fijn (met de mixer of in de blender). Giet in de stoofpan met de kikkererwten en laat 5 min. sudderen.
4
Overgiet de noedels met kokend water en laat 5 min. rusten. Giet ze af en schep ze (volledig of gedeeltelijk) bij de soep. Maak de soep indien gewenst wat vloeibaarder met een beetje water en breng verder op smaak.
5
Dien heel warm op en werk eventueel af met koriander of peterselie. Laat het smaken!