⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebraden kip met curry, pruimencompote en krieltjes met parmigiano
Delhaize logo
  • Gebraden kip met curry, pruimencompote en krieltjes met parmigiano
    A

Gebraden kip met curry, pruimencompote en krieltjes met parmigiano

Gebraden kip met curry, pruimencompote en krieltjes met parmigianoA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kip ‘CoqArdenne’
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • 3 el olijfolie
  • 3 el ‘Curry Madras’ Market Fresh
  • peper
  • 1 kg pruimen (voor de pruimencompote)
  • 2 rode uien (voor de pruimencompote)
  • 4 takjes tijm (voor de pruimencompote)
  • 4 el kristalsuiker (voor de pruimencompote)
  • 2 el olijfolie (voor de pruimencompote)
  • 1 kg kleine krieltjes (voor de krieltjes met parmigiano)
  • 60 g parmigiano (voor de krieltjes met parmigiano)
  • 4 takjes tijm (voor de krieltjes met parmigiano)
  • 2 el olijfolie (voor de krieltjes met parmigiano)
  • peper (voor de krieltjes met parmigiano)
  • 1 kip ‘CoqArdenne’
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • 3 el olijfolie
  • 3 el ‘Curry Madras’ Market Fresh
  • peper
  • 1 kg pruimen (voor de pruimencompote)
  • 2 rode uien (voor de pruimencompote)
  • 4 takjes tijm (voor de pruimencompote)
  • 4 el kristalsuiker (voor de pruimencompote)
  • 2 el olijfolie (voor de pruimencompote)
  • 1 kg kleine krieltjes (voor de krieltjes met parmigiano)
  • 60 g parmigiano (voor de krieltjes met parmigiano)
  • 4 takjes tijm (voor de krieltjes met parmigiano)
  • 2 el olijfolie (voor de krieltjes met parmigiano)

Begin met koken

: 1u. 15 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de olijfolie met de curry, peper en zout. Smeer de kip in met dit mengsel, masseer ze en voeg dan de tijm en de rozemarijn toe. Schuif de kip 30 min. in de oven, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog verder braden naargelang het gewicht van de kip: reken in totaal 1 u. braadtijd/kg.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de krieltjes over en meng ze met de olijfolie. Bestrooi ze met de geraspte parmigiano en de geriste tijm. Schuif ze bij de kip in de oven op 180°C en bak ze 30 min. mee.
3
Snijd de pruimen in 2 en ontpit ze. Breng ze samen met de fijngesnipperde rode uien, de tijm, de suiker en de olijfolie zachtjes aan de kook in een stoofpan. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Verkruimel het parmigianokorstje dat zich op de krieltjes heeft gevormd en kruid met peper. Serveer met de kip in stukken en de pruimencompote.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de olijfolie met de curry, peper en zout. Smeer de kip in met dit mengsel, masseer ze en voeg dan de tijm en de rozemarijn toe. Schuif de kip 30 min. in de oven, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog verder braden naargelang het gewicht van de kip: reken in totaal 1 u. braadtijd/kg.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de krieltjes over en meng ze met de olijfolie. Bestrooi ze met de geraspte parmigiano en de geriste tijm. Schuif ze bij de kip in de oven op 180°C en bak ze 30 min. mee.
3
Snijd de pruimen in 2 en ontpit ze. Breng ze samen met de fijngesnipperde rode uien, de tijm, de suiker en de olijfolie zachtjes aan de kook in een stoofpan. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Verkruimel het parmigianokorstje dat zich op de krieltjes heeft gevormd en kruid met peper. Serveer met de kip in stukken en de pruimencompote.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 104 kcal - Vetten: 3,5 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 104 kcal - Vetten: 3,5 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,5 g
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pruim
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
5
85
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Saus | Curry | Tandoori
Patak's Saus | Curry | Tandoori
450 gr
2de tegen -50%
2
79
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Krielaardappelen
Delhaize Krielaardappelen
1 kg
2
89
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€31,79