1
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de olijfolie met de curry, peper en zout. Smeer de kip in met dit mengsel, masseer ze en voeg dan de tijm en de rozemarijn toe. Schuif de kip 30 min. in de oven, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog verder braden naargelang het gewicht van de kip: reken in totaal 1 u. braadtijd/kg.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de krieltjes over en meng ze met de olijfolie. Bestrooi ze met de geraspte parmigiano en de geriste tijm. Schuif ze bij de kip in de oven op 180°C en bak ze 30 min. mee.
3
Snijd de pruimen in 2 en ontpit ze. Breng ze samen met de fijngesnipperde rode uien, de tijm, de suiker en de olijfolie zachtjes aan de kook in een stoofpan. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Verkruimel het parmigianokorstje dat zich op de krieltjes heeft gevormd en kruid met peper. Serveer met de kip in stukken en de pruimencompote.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de olijfolie met de curry, peper en zout. Smeer de kip in met dit mengsel, masseer ze en voeg dan de tijm en de rozemarijn toe. Schuif de kip 30 min. in de oven, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog verder braden naargelang het gewicht van de kip: reken in totaal 1 u. braadtijd/kg.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de krieltjes over en meng ze met de olijfolie. Bestrooi ze met de geraspte parmigiano en de geriste tijm. Schuif ze bij de kip in de oven op 180°C en bak ze 30 min. mee.
3
Snijd de pruimen in 2 en ontpit ze. Breng ze samen met de fijngesnipperde rode uien, de tijm, de suiker en de olijfolie zachtjes aan de kook in een stoofpan. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Verkruimel het parmigianokorstje dat zich op de krieltjes heeft gevormd en kruid met peper. Serveer met de kip in stukken en de pruimencompote.