Recept zoekresultatenRösti’s met courgettes en gerookte forel
Delhaize logo
  • Rösti’s met courgettes en gerookte forel
    B

Rösti’s met courgettes en gerookte forel

Rösti’s met courgettes en gerookte forelB
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g gerookte forelfilets
  • 2 eidooiers
  • 2 kleine courgettes
  • 1 citroen
  • 2 dikke bloemige aardappelen
  • 1 bussel bieslook
  • 4 takjes tijm
  • 50 g parmigiano
  • 100 g mierikswortel met room
  • 2 el olijfolie
  • roze peper
  • peper
  • 250 g gerookte forelfilets
  • 2 eidooiers
  • 2 kleine courgettes
  • 1 citroen
  • 2 dikke bloemige aardappelen
  • 1 bussel bieslook
  • 4 takjes tijm
  • 50 g parmigiano
  • 100 g mierikswortel met room
  • 2 el olijfolie
  • roze peper
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 15 min. kooktijd
1
Schil 2 grote bloemige aardappelen. Rasp ze op een natte en goed uitgewrongen keukendoek. Rasp ook 2 kleine courgettes. Sluit de keukendoek tot een strakke bundel en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
2
Doe alles in een slakom, voeg 2 eidooiers, 1 gehakte bussel bieslook en 50 g geraspte parmigiano toe. Kruid royaal met peper, met zout en meng.
3
Verdeel de bereiding in 4 porties, leg elke portie in een met olijfolie (4 x ½ el) geoliede kleine antiaanbakpan en druk goed aan om rösti’s te vormen. Bak ze 10 min. goudbruin op een zacht vuurtje, draai ze om en bak ze nog 5 min.
4
Dresseer de rösti’s op de borden, verdeel er 250 g gerookte forelfilets over en schep er een toefje mierikswortel met room bovenop (pot van 100 g). Werk af met partjes citroen, takjes tijm en roze peper. Dien meteen op.
1
Schil 2 grote bloemige aardappelen. Rasp ze op een natte en goed uitgewrongen keukendoek. Rasp ook 2 kleine courgettes. Sluit de keukendoek tot een strakke bundel en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
2
Doe alles in een slakom, voeg 2 eidooiers, 1 gehakte bussel bieslook en 50 g geraspte parmigiano toe. Kruid royaal met peper, met zout en meng.
3
Verdeel de bereiding in 4 porties, leg elke portie in een met olijfolie (4 x ½ el) geoliede kleine antiaanbakpan en druk goed aan om rösti’s te vormen. Bak ze 10 min. goudbruin op een zacht vuurtje, draai ze om en bak ze nog 5 min.
4
Dresseer de rösti’s op de borden, verdeel er 250 g gerookte forelfilets over en schep er een toefje mierikswortel met room bovenop (pot van 100 g). Werk af met partjes citroen, takjes tijm en roze peper. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 129 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 7,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 129 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 7,6 g
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Voorgerecht