1
Schil 2 grote bloemige aardappelen. Rasp ze op een natte en goed uitgewrongen keukendoek. Rasp ook 2 kleine courgettes. Sluit de keukendoek tot een strakke bundel en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
2
Doe alles in een slakom, voeg 2 eidooiers, 1 gehakte bussel bieslook en 50 g geraspte parmigiano toe. Kruid royaal met peper, met zout en meng.
3
Verdeel de bereiding in 4 porties, leg elke portie in een met olijfolie (4 x ½ el) geoliede kleine antiaanbakpan en druk goed aan om rösti’s te vormen. Bak ze 10 min. goudbruin op een zacht vuurtje, draai ze om en bak ze nog 5 min.
4
Dresseer de rösti’s op de borden, verdeel er 250 g gerookte forelfilets over en schep er een toefje mierikswortel met room bovenop (pot van 100 g). Werk af met partjes citroen, takjes tijm en roze peper. Dien meteen op.
1
Schil 2 grote bloemige aardappelen. Rasp ze op een natte en goed uitgewrongen keukendoek. Rasp ook 2 kleine courgettes. Sluit de keukendoek tot een strakke bundel en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
2
Doe alles in een slakom, voeg 2 eidooiers, 1 gehakte bussel bieslook en 50 g geraspte parmigiano toe. Kruid royaal met peper, met zout en meng.
3
Verdeel de bereiding in 4 porties, leg elke portie in een met olijfolie (4 x ½ el) geoliede kleine antiaanbakpan en druk goed aan om rösti’s te vormen. Bak ze 10 min. goudbruin op een zacht vuurtje, draai ze om en bak ze nog 5 min.
4
Dresseer de rösti’s op de borden, verdeel er 250 g gerookte forelfilets over en schep er een toefje mierikswortel met room bovenop (pot van 100 g). Werk af met partjes citroen, takjes tijm en roze peper. Dien meteen op.