Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebraden hinde, poivrade met kruiden, soubise, rodebiet-veenbessenkoek
Delhaize logo
  • Gebraden hinde, poivrade met kruiden, soubise, rodebiet-veenbessenkoek
    C

Gebraden hinde, poivrade met kruiden, soubise, rodebiet-veenbessenkoek

Gebraden hinde, poivrade met kruiden, soubise, rodebiet-veenbessenkoekC
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g hindefilet
  • 650 g gekookte rode bieten
  • 1 ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 100 g wilde veenbessen (diepvries)
  • 20 g gember
  • 600 g aardappelnootjes (diepvries)
  • 19 cl wildfond
  • 2 el cognac
  • 2 el rode wijnazijn
  • 5 g aardappelzetmeel
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 5 g pure chocolade 80% cacao
  • 20 g bosbessenconfituur
  • 4 kletskoppen (taste of Inspirations)
  • 1 dl plum sauce
  • 195 g boter
  • 1 friteuse
  • 1/4 stokje vanille
  • 1 steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • 400 g hindefilet
  • 650 g gekookte rode bieten
  • 1 ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 100 g wilde veenbessen (diepvries)
  • 20 g gember
  • 600 g aardappelnootjes (diepvries)
  • 19 cl wildfond
  • 2 el cognac
  • 2 el rode wijnazijn
  • 5 g aardappelzetmeel
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 5 g pure chocolade 80% cacao
  • 20 g bosbessenconfituur
  • 4 kletskoppen (taste of Inspirations)

Begin met koken

: 55 min.
1
Laat 5 g fijngestampte zwarte peper in een kleine kookpot opdrogen. Voeg de bosbessenconfituur toe en kook 5 min. Giet er de azijn bij, laat inkoken en flambeer met cognac. Voeg dan de wildfond, de vanille, de steranijs en de kaneel toe. Laat 30 min. pruttelen en giet door een fijne puntzeef. Giet er de plum sauce bij en breng aan de kook, terwijl je het aardappelzetmeel toevoegt (meng het eerst met 1 el water). Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en monteer de saus met een klopper met 75 g koude boter in klontjes. Breng verder op smaak.
2
Breng 5 cl water aan de kook met de kristalsuiker. Voeg de veenbessen toe, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
3
Fruit de gehakte ui met 20 g boter in een kookpot. Houd 1 grote rode biet apart en snijd de andere in blokjes. Voeg ze in de kookpot toe, samen met de gehalveerde, ontpitte rode peper en de gehalveerde, geschilde gember. Laat 5 min. met het deksel op de pan sudderen. Verwijder de rode peper en de gember, mix fijn in de keukenrobot, breng verder op smaak en houd warm.
4
Snijd de grote rode biet in plakken van 2 cm en snijd er met een uitsteekring cirkels van 3 cm uit. Verwarm ze in 20 g boter en een beetje van hun sap.
5
Kruid de hindefilet lichtjes met peper en zout. Kleur hem rondom in een antiaanbakpan, met 80 g schuimende boter. Breng opnieuw op smaak, laat rusten en snijd in 4 porties. Bak tegelijk de aardappelnootjes.
6
Dresseer de rodebietensoubise met een spuitzak op platte borden. Leg er de hindefilets naast, voeg de saus toe, de veenbessen en werk af met kruimels kletskoppen.
1
Laat 5 g fijngestampte zwarte peper in een kleine kookpot opdrogen. Voeg de bosbessenconfituur toe en kook 5 min. Giet er de azijn bij, laat inkoken en flambeer met cognac. Voeg dan de wildfond, de vanille, de steranijs en de kaneel toe. Laat 30 min. pruttelen en giet door een fijne puntzeef. Giet er de plum sauce bij en breng aan de kook, terwijl je het aardappelzetmeel toevoegt (meng het eerst met 1 el water). Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en monteer de saus met een klopper met 75 g koude boter in klontjes. Breng verder op smaak.
2
Breng 5 cl water aan de kook met de kristalsuiker. Voeg de veenbessen toe, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
3
Fruit de gehakte ui met 20 g boter in een kookpot. Houd 1 grote rode biet apart en snijd de andere in blokjes. Voeg ze in de kookpot toe, samen met de gehalveerde, ontpitte rode peper en de gehalveerde, geschilde gember. Laat 5 min. met het deksel op de pan sudderen. Verwijder de rode peper en de gember, mix fijn in de keukenrobot, breng verder op smaak en houd warm.
4
Snijd de grote rode biet in plakken van 2 cm en snijd er met een uitsteekring cirkels van 3 cm uit. Verwarm ze in 20 g boter en een beetje van hun sap.
5
Kruid de hindefilet lichtjes met peper en zout. Kleur hem rondom in een antiaanbakpan, met 80 g schuimende boter. Breng opnieuw op smaak, laat rusten en snijd in 4 porties. Bak tegelijk de aardappelnootjes.
6
Dresseer de rodebietensoubise met een spuitzak op platte borden. Leg er de hindefilets naast, voeg de saus toe, de veenbessen en werk af met kruimels kletskoppen.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4,7 g
Frans
Lactose vrij
Eindejaar
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pruimensaus
1 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hinde | Stoofsel
Delhaize Hinde | Stoofsel
+/- 450 gr
+/-€
9
22
Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
1 st
Bio
    1
    65
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Veenbessen | Naturel | Bokaal
    Taste of Inspirations Veenbessen | Naturel | Bokaal
    25 cl
    2
    49
    Kruiden | Gember | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    -10% voor 3
    3
    35
    Aardappelnootjes
    Delhaize Aardappelnootjes
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    09
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
    Delhaize Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
    20 cl
    9
    49
    Zetmeel | Aardappelen
    Soubry Zetmeel | Aardappelen
    200 gr
    1
    65
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    180 gr
    Bio
      6
      65
      Confituur | Bosbessen
      Materne Confituur | Bosbessen
      265 gr
      4
      35
      Flinterdunne flensjes
      Taste of Inspirations Flinterdunne flensjes
      120 gr
      2
      49
      Boter | Mini | Zacht
      Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
      16 x 12,5 gr
      6
      59
      Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
      Solo Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
      4 x 250 gr
      8
      49
      Aroma | Vanille
      Vahiné Aroma | Vanille
      20 cl
      3
      99
      Kruiden | Steranijs
      Santa Maria Kruiden | Steranijs
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      85
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29

      Reeds in je keuken

      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Totaal:
      +/-€81,02