⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout
Delhaize logo
  • Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g vers spek uit één stuk
  • 1 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 1/2 el arachideolie
  • 500 g zoete aardappelen
  • 30 g boter
  • 1 theelepel ras el hanout
  • zwarte peper
  • zout
  • 700 g vers spek uit één stuk
  • 1 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 1/2 el arachideolie
  • 500 g zoete aardappelen
  • 30 g boter
  • 1 theelepel ras el hanout
  • zwarte peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 2 u. 15 min. rusten + 1u. 5 min. kooktijd
1
Snij de zwoerd van het spek in met een mes en maak dwarsinkepingen. Meng het zout met het 5-kruidenpoeder. Wrijf de zwoerd in met deze mengeling, strijk vervolgens in met olie.
2
Plaats het spek, zwoerd naar boven, in een ovenschotel, bedek met folie en laat 2 u rusten.
3
Schil de zoete aardappelen en stoom ze. Mix zet tot een fijne muree met de boter, ras el hanout, zout en peper.
4
Verwarm de oven voor op 230°C.
5
Verwijder de vershoudfolie en bak het spek in de oven gedurende 15 min op 230°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 50 min. verder. Haal uit de oven en laat het vlees 15 min. warm rusten.
6
Op het bord Snij het spek in dikke schijven en serveer met de zoete-aardappelpuree.
1
Snij de zwoerd van het spek in met een mes en maak dwarsinkepingen. Meng het zout met het 5-kruidenpoeder. Wrijf de zwoerd in met deze mengeling, strijk vervolgens in met olie.
2
Plaats het spek, zwoerd naar boven, in een ovenschotel, bedek met folie en laat 2 u rusten.
3
Schil de zoete aardappelen en stoom ze. Mix zet tot een fijne muree met de boter, ras el hanout, zout en peper.
4
Verwarm de oven voor op 230°C.
5
Verwijder de vershoudfolie en bak het spek in de oven gedurende 15 min op 230°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 50 min. verder. Haal uit de oven en laat het vlees 15 min. warm rusten.
6
Op het bord Snij het spek in dikke schijven en serveer met de zoete-aardappelpuree.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Vier kruiden
1 theelepel

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
7 × 100 gr
2de tegen -50%
2
25
Zoete aardappel | Kubus
Delhaize Zoete aardappel | Kubus
2 × 300 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
19
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
4
29

Reeds in je keuken

Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€22,42