1
Snij de zwoerd van het spek in met een mes en maak dwarsinkepingen. Meng het zout met het 5-kruidenpoeder. Wrijf de zwoerd in met deze mengeling, strijk vervolgens in met olie.
2
Plaats het spek, zwoerd naar boven, in een ovenschotel, bedek met folie en laat 2 u rusten.
3
Schil de zoete aardappelen en stoom ze. Mix zet tot een fijne muree met de boter, ras el hanout, zout en peper.
4
Verwarm de oven voor op 230°C.
5
Verwijder de vershoudfolie en bak het spek in de oven gedurende 15 min op 230°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 50 min. verder. Haal uit de oven en laat het vlees 15 min. warm rusten.
6
Op het bord Snij het spek in dikke schijven en serveer met de zoete-aardappelpuree.
1
Snij de zwoerd van het spek in met een mes en maak dwarsinkepingen. Meng het zout met het 5-kruidenpoeder. Wrijf de zwoerd in met deze mengeling, strijk vervolgens in met olie.
2
Plaats het spek, zwoerd naar boven, in een ovenschotel, bedek met folie en laat 2 u rusten.
3
Schil de zoete aardappelen en stoom ze. Mix zet tot een fijne muree met de boter, ras el hanout, zout en peper.
4
Verwarm de oven voor op 230°C.
5
Verwijder de vershoudfolie en bak het spek in de oven gedurende 15 min op 230°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 50 min. verder. Haal uit de oven en laat het vlees 15 min. warm rusten.
6
Op het bord Snij het spek in dikke schijven en serveer met de zoete-aardappelpuree.