⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSint-jakobsnoten met puree van broccoli met gerookte thee en lijnzaadolie
Delhaize logo
  • Sint-jakobsnoten met puree van broccoli met gerookte thee en lijnzaadolie
    B

Sint-jakobsnoten met puree van broccoli met gerookte thee en lijnzaadolie

Sint-jakobsnoten met puree van broccoli met gerookte thee en lijnzaadolieB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 12 sint-jakobsnoten
  • 600 g broccoli
  • zout
  • 15 cl gevogeltebouillon
  • 1/2 kl gerookte thee (lapsang souchong)
  • 4 blaadjes dragon
  • 1 takje dragon (voor versiering)
  • 10 cl lijnzaadolie
  • 30 g boter
  • zwarte peper
  • 12 sint-jakobsnoten
  • 600 g broccoli
  • zout
  • 15 cl gevogeltebouillon
  • 1/2 kl gerookte thee (lapsang souchong)
  • 4 blaadjes dragon
  • 1 takje dragon (voor versiering)
  • 10 cl lijnzaadolie
  • 30 g boter
  • zwarte peper

Begin met koken

: 20 min + 15 min kooktijd
1
Haal de sint-jakobsvruchten uit de diepvriezer.
2
Snijd de voet en de takjes van de broccoli. Pel ze en snijd ze in grote blokjes. Bak de takjes en de voet in gezouten kokend water. Verfris met koud water. Laat uitlekken.
3
Verwarm de gevogeltebouillon en laat de thee gedurende 3 min trekken. Filter.
4
Giet de broccoli, de bouillon geparfumeerd met de gerookte thee, de dragonblaadjes en de lijnzaadolie in de kom van een blender. Mix tot een fijne puree. Voeg kruiden toe. Hou warm 'au bain-marie'.
5
Voeg peper en zout toe aan de sint-jakobsnoten. Verhit de boter in een grote pan. Wanneer de boter warm is, voeg dan de noten toe. Geef ze voldoende ruimte. Bak ze 2 min aan elke zijde.
6
Op het bord: serveer de puree en verdeel de noten erop. Versier met dragon. Dien onmiddellijk op.
1
Haal de sint-jakobsvruchten uit de diepvriezer.
2
Snijd de voet en de takjes van de broccoli. Pel ze en snijd ze in grote blokjes. Bak de takjes en de voet in gezouten kokend water. Verfris met koud water. Laat uitlekken.
3
Verwarm de gevogeltebouillon en laat de thee gedurende 3 min trekken. Filter.
4
Giet de broccoli, de bouillon geparfumeerd met de gerookte thee, de dragonblaadjes en de lijnzaadolie in de kom van een blender. Mix tot een fijne puree. Voeg kruiden toe. Hou warm 'au bain-marie'.
5
Voeg peper en zout toe aan de sint-jakobsnoten. Verhit de boter in een grote pan. Wanneer de boter warm is, voeg dan de noten toe. Geef ze voldoende ruimte. Bak ze 2 min aan elke zijde.
6
Op het bord: serveer de puree en verdeel de noten erop. Versier met dragon. Dien onmiddellijk op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 65; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 0,8; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 365,69
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 65; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 0,8; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 365,69
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
Delhaize Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
2 × +/- 185 gr
+/-€
10
17
Broccoli
Delhaize Broccoli
2 × 300 gr
2de tegen -50%
2
29
Thee | English breakfast | Zakjes
Twinings Thee | English breakfast | Zakjes
25 x 2 gr
2de tegen -30%
2
79
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Olijfolie | Pepers
Taste of Inspirations Olijfolie | Pepers
20 cl
4
65

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€34,15