Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
Delhaize logo
  • Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
    A

Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes

Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjesA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 12 jonge wortelen
  • 2 g lamskronen van elk ongeveer 400g
  • 6 gele knollen
  • 1 bussel bioradijs
  • 1 bussel lente-uitje
  • 1 takje tijm
  • 1 handvol kervel
  • 2 e.l. olijfolie
  • 100 g boter
  • 20 cl kalfsbouillon
  • zout
  • zwarte peper
  • 12 jonge wortelen
  • 2 g lamskronen van elk ongeveer 400g
  • 6 gele knollen
  • 1 bussel bioradijs
  • 1 bussel lente-uitje
  • 1 takje tijm
  • 1 handvol kervel
  • 2 e.l. olijfolie
  • 100 g boter
  • 20 cl kalfsbouillon
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 2 uur 35 minuten
1
Verwarm de oven voor op 80ºC. Zet de ovenschotel erin om voor te verwarmen.
2
Kruid de lamskroon met zout. Doe olijfolie in een stoofpan en schroei de lamskronen snel dicht langs alle kanten. Leg ze met het takje tijm in de voorverwarmde ovenschotel. Kruid met peper. Zet ongeveer 1u15 in de oven. De gaartemperatuur moet 55°C zijn in de kern.
3
Schil de knollen en snij ze in twee. Schil de wortelen. Maak de radijzen schoon. Verwijder de voet van de uitjes en snij de steeltjes in drie in de lengte.
4
Doe de boter en de kalfsbouillon in een sauteerpan of een grote pan. Als de boter gesmolten is, voeg je de groenten toe. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat nog 15 minuten op een zacht vuur staan.
5
Op het bord: serveer de lamskroon met de groentjes en het kookvocht en werk af met de venkelblaadjes.
1
Verwarm de oven voor op 80ºC. Zet de ovenschotel erin om voor te verwarmen.
2
Kruid de lamskroon met zout. Doe olijfolie in een stoofpan en schroei de lamskronen snel dicht langs alle kanten. Leg ze met het takje tijm in de voorverwarmde ovenschotel. Kruid met peper. Zet ongeveer 1u15 in de oven. De gaartemperatuur moet 55°C zijn in de kern.
3
Schil de knollen en snij ze in twee. Schil de wortelen. Maak de radijzen schoon. Verwijder de voet van de uitjes en snij de steeltjes in drie in de lengte.
4
Doe de boter en de kalfsbouillon in een sauteerpan of een grote pan. Als de boter gesmolten is, voeg je de groenten toe. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat nog 15 minuten op een zacht vuur staan.
5
Op het bord: serveer de lamskroon met de groentjes en het kookvocht en werk af met de venkelblaadjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 396; energie (kCal): 95; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 712,6
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 396; energie (kCal): 95; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 712,6
Gluten vrij
Pasen
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele raap
6

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
7 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Filet Pur | Lam | Celtic
Delhaize Filet Pur | Lam | Celtic
+/- 150 gr
+/-€
6
00
Rode radijzen | Bussel
Delhaize Rode radijzen | Bussel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€30,26