Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVleesbrood met wortelen
Delhaize logo
  • Vleesbrood met wortelen
    B

Vleesbrood met wortelen

Vleesbrood met wortelenB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg gemengd varkens- en kalfsgehakt (voor het vleesbrood)
  • 10 sneetjes pancetta (voor het vleesbrood)
  • 2 el olijfolie (voor het vleesbrood)
  • 100 g parmezaan (voor het vleesbrood)
  • 2 el mosterd (voor het vleesbrood)
  • 2 el Delhaize kruiden-mix voor gehakt (voor het vleesbrood)
  • 20 cl runderfond (voor het vleesbrood)
  • 1/2 kl nootmuskaat (voor het vleesbrood)
  • 2 takjes tijm (voor het vleesbrood)
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 1 kl mosterd
  • 1 el honing
  • 25 g boter
  • 1 kl komijnpoeder
  • 2 takjes tijm
  • 1 kg gemengd varkens- en kalfsgehakt (voor het vleesbrood)
  • 10 sneetjes pancetta (voor het vleesbrood)
  • 2 el olijfolie (voor het vleesbrood)
  • 100 g parmezaan (voor het vleesbrood)
  • 2 el mosterd (voor het vleesbrood)
  • 2 el Delhaize kruiden-mix voor gehakt (voor het vleesbrood)
  • 20 cl runderfond (voor het vleesbrood)
  • 1/2 kl nootmuskaat (voor het vleesbrood)
  • 2 takjes tijm (voor het vleesbrood)
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 1 kl mosterd
  • 1 el honing
  • 25 g boter
  • 1 kl komijnpoeder

Begin met koken

: 45 min. + 45 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Pel en snijd de sjalot fijn. Meng deze in een kom samen met het gehakt, de geraspte parmezaan, de gehakt kruidenmix, de mosterd, de tijm, de gehakte peterselie, peper en zout. Kneed alles goed door elkaar en vorm er een vleesbrood van.
3
Schik de plakjes pancetta op het gehaktbrood zodat het volledig bedekt is en leg het in een ovenschaal.
4
Verdeel de boter over het vlees en laat het in de voorverwarmde oven garen gedurende 45 min.
5
Schil ondertussen de wortelen en snijd ze in staafjes van ongeveer 0,5 cm x 4 cm.
6
Pel de sjalot en snijd hem fijn. Smelt de boter in een kookpot en stoof de sjalot zonder ze te kleuren. Voeg de wortelstaafjes toe en stoof ze een 2-tal min. mee. Voeg 2 takjes tijm en het komijnpoeder toe. Giet water op de wortels tot ze bijna onderstaan en laat ze op een zacht vuur garen tot ze beetgaar zijn. Giet indien nodig het overtollige vocht af. Roer de mosterd en de honing onder de wortels en bak ze nog even kort op een matig vuur. Laat ze hierbij wat kleuren maar let op dat ze niet verbranden.
7
Schil ondertussen ook de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten kokend water. Giet de aardappelen af en laat ze kort nog even drogen op een zacht vuurtje.
8
Haal het vlees uit de ovenschaal en giet het overtollige vet af. Verwarm de ovenschaal en voeg de rundsfond toe, roer de vleesresten los en laat de saus inkoken samen met de mosterd.
9
Serveer het vlees met de wortels, de aardappelen en de saus.
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Pel en snijd de sjalot fijn. Meng deze in een kom samen met het gehakt, de geraspte parmezaan, de gehakt kruidenmix, de mosterd, de tijm, de gehakte peterselie, peper en zout. Kneed alles goed door elkaar en vorm er een vleesbrood van.
3
Schik de plakjes pancetta op het gehaktbrood zodat het volledig bedekt is en leg het in een ovenschaal.
4
Verdeel de boter over het vlees en laat het in de voorverwarmde oven garen gedurende 45 min.
5
Schil ondertussen de wortelen en snijd ze in staafjes van ongeveer 0,5 cm x 4 cm.
6
Pel de sjalot en snijd hem fijn. Smelt de boter in een kookpot en stoof de sjalot zonder ze te kleuren. Voeg de wortelstaafjes toe en stoof ze een 2-tal min. mee. Voeg 2 takjes tijm en het komijnpoeder toe. Giet water op de wortels tot ze bijna onderstaan en laat ze op een zacht vuur garen tot ze beetgaar zijn. Giet indien nodig het overtollige vocht af. Roer de mosterd en de honing onder de wortels en bak ze nog even kort op een matig vuur. Laat ze hierbij wat kleuren maar let op dat ze niet verbranden.
7
Schil ondertussen ook de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten kokend water. Giet de aardappelen af en laat ze kort nog even drogen op een zacht vuurtje.
8
Haal het vlees uit de ovenschaal en giet het overtollige vet af. Verwarm de ovenschaal en voeg de rundsfond toe, roer de vleesresten los en laat de saus inkoken samen met de mosterd.
9
Serveer het vlees met de wortels, de aardappelen en de saus.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 192 kcal - Vetten: 12,7 g - Koolhydraten: 8,9 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 10,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 192 kcal - Vetten: 12,7 g - Koolhydraten: 8,9 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 10,1 g
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfsgehakt
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

PANCETTA
Delhaize PANCETTA
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Bouillon | Zonder zout | Rund
Knorr Bouillon | Zonder zout | Rund
3 × 72 gr
3+1 gratis
2
89
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
3 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€46,19