Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken kamschelpvruchten, risotto met rucola en mascarpone
Delhaize logo
  • Gebakken kamschelpvruchten, risotto met rucola en mascarpone

Gebakken kamschelpvruchten, risotto met rucola en mascarpone

Gebakken kamschelpvruchten, risotto met rucola en mascarpone
Moeilijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g arborio rijst
  • 1 zakje diepgevroren kamschelpvruchten (500 g)
  • 15 cl droge witte wijn
  • 3 el mascarpone
  • 2 e.l. olijfolie
  • 50 g rucola
  • 60 cl warm water
  • 1 flinke noot gezouten boter
  • peper
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 250 g arborio rijst
  • 1 zakje diepgevroren kamschelpvruchten (500 g)
  • 15 cl droge witte wijn
  • 3 el mascarpone
  • 2 e.l. olijfolie
  • 50 g rucola
  • 60 cl warm water
  • 1 flinke noot gezouten boter
  • peper
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Begin met koken

1
Laat de kamschelpvruchten ontdooien in een vergiet en leg ze op keukenpapier.
2
Bak de fijngesnipperde ui 5 min. in een stoofpot met de olie op zacht vuur. Strooi er de rijst in, meng 2 min., voeg dan de witte wijn toe. Meng 30 sec., voeg dan het warme water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
3
Verlaag het vuur tot het minimum, zet een deksel op de pot en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
4
Voeg de mascarpone toe en de grofgehakte rucola. Meng goed, breng op smaak en laat nog 2 min. sudderen.
5
Verwarm ondertussen de boter in een grote braadpan en laat er de kamschelpvruchten snel in kleuren op hevig vuur. Kruid met peper, maar niet met zout.
6
Doe de risotto in kommetjes, druk goed aan en haal uit de vormen op de borden en versier met enkele blaadjes rucola, leg de kamschelpvruchten rondom, Versier met schilfers parmezaan en serveer meteen.
1
Laat de kamschelpvruchten ontdooien in een vergiet en leg ze op keukenpapier.
2
Bak de fijngesnipperde ui 5 min. in een stoofpot met de olie op zacht vuur. Strooi er de rijst in, meng 2 min., voeg dan de witte wijn toe. Meng 30 sec., voeg dan het warme water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
3
Verlaag het vuur tot het minimum, zet een deksel op de pot en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
4
Voeg de mascarpone toe en de grofgehakte rucola. Meng goed, breng op smaak en laat nog 2 min. sudderen.
5
Verwarm ondertussen de boter in een grote braadpan en laat er de kamschelpvruchten snel in kleuren op hevig vuur. Kruid met peper, maar niet met zout.
6
Doe de risotto in kommetjes, druk goed aan en haal uit de vormen op de borden en versier met enkele blaadjes rucola, leg de kamschelpvruchten rondom, Versier met schilfers parmezaan en serveer meteen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sint-jakobsschelp
1 zakje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Mascarpone
Delhaize Mascarpone
250 gr
1
59
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
55
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
3+1 gratis
2
99
Totaal:
€21,88