1
Kook de tarwe. Laat uitlekken en afkoelen.
2
Rooster de noten al roerend in een pan zonder vetstof.
3
Hak de blaadjes platte peterselie en de hazelnoten, pijnboompitten en pistachenoten. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes. Knip de bieslook fijn.
4
Maak een vinaigrette met olijfolie, truffelolie, xeresazijn, balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tarwe, kruiden, noten en gedroogde abrikozen. Giet de vinaigrette over de salade en meng.
5
Snijd het vet van de eendenfilets kruiselings in. Wrijf wat zout in het vlees van de filets. Verhit een pan tot ze goed heet is en leg de filets er op de velkant in. Bak ze 10 min op een matig vuur.
6
Giet het vrijgekomen vet weg en leg de eendenfilets nog 6 min op de vleeskant in de pan. Haal de filets uit de pan en leg ze in een warme schotel. Dek af met een andere schotel en laat 5 min rusten.
7
Snijd de eendenfilets in fijne stukken. Schik ze op een bord en dien op met de salade.
1
Kook de tarwe. Laat uitlekken en afkoelen.
2
Rooster de noten al roerend in een pan zonder vetstof.
3
Hak de blaadjes platte peterselie en de hazelnoten, pijnboompitten en pistachenoten. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes. Knip de bieslook fijn.
4
Maak een vinaigrette met olijfolie, truffelolie, xeresazijn, balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tarwe, kruiden, noten en gedroogde abrikozen. Giet de vinaigrette over de salade en meng.
5
Snijd het vet van de eendenfilets kruiselings in. Wrijf wat zout in het vlees van de filets. Verhit een pan tot ze goed heet is en leg de filets er op de velkant in. Bak ze 10 min op een matig vuur.
6
Giet het vrijgekomen vet weg en leg de eendenfilets nog 6 min op de vleeskant in de pan. Haal de filets uit de pan en leg ze in een warme schotel. Dek af met een andere schotel en laat 5 min rusten.
7
Snijd de eendenfilets in fijne stukken. Schik ze op een bord en dien op met de salade.