Recept zoekresultatenForel in papillot à la niçoise
Delhaize logo
  • Forel in papillot à la niçoise
    A

Forel in papillot à la niçoise

door Line Couvreur
Forel in papillot à la niçoiseA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 Ardense forellen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 400 g kerstomatenmix
  • 2 lente-uitjes
  • 4 takjes basilicum
  • 150 g gedroogde zwarte olijven
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el ratatouillekruiden
  • specerijenmolen "lime pepper" (Santa Maria)
  • peper
  • zout
  • 2 biocitroenen
  • 4 Ardense forellen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 400 g kerstomatenmix
  • 2 lente-uitjes
  • 4 takjes basilicum
  • 150 g gedroogde zwarte olijven
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el ratatouillekruiden
  • specerijenmolen "lime pepper" (Santa Maria)
  • peper
  • zout
  • 2 biocitroenen

Begin met koken

: 25 min. + 25 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, doe ze in een kookpot met koud water en kook ze 10 min.
2
Snijd de courgette en de ontpitte paprika in kleine blokjes. Voeg er de gehalveerde kerstomaten, de gesnipperde lente-uitjes, de gehakte basilicumblaadjes, de olijven, de olie en de ratatouillekruiden aan toe. Schep er de uitgelekte aardappelblokjes bij, meng en breng verder op smaak.
3
Snijd 4 grote rechthoeken uit een rol bakpapier, plooi ze in 2 en verdeel de groenten over een brede centrale strook van elk stuk bakpapier.
4
Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Kruid de binnenkant met zout en enkele draaien van de kruidenmolen ‘Lime Pepper’. Steek citroenschijfjes in de opening. Leg de forellen bovenop de groenten en sluit de papillotten. Bak ze 25 min. in de oven. (Of op de barbecue, maar wikkel elke papillot dan ook nog in een stuk aluminiumfolie).
5
Open en serveer: zo makkelijk maak je een volwaardig gerecht in een papillot. Het leven is toch mooi, neen?
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, doe ze in een kookpot met koud water en kook ze 10 min.
2
Snijd de courgette en de ontpitte paprika in kleine blokjes. Voeg er de gehalveerde kerstomaten, de gesnipperde lente-uitjes, de gehakte basilicumblaadjes, de olijven, de olie en de ratatouillekruiden aan toe. Schep er de uitgelekte aardappelblokjes bij, meng en breng verder op smaak.
3
Snijd 4 grote rechthoeken uit een rol bakpapier, plooi ze in 2 en verdeel de groenten over een brede centrale strook van elk stuk bakpapier.
4
Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Kruid de binnenkant met zout en enkele draaien van de kruidenmolen ‘Lime Pepper’. Steek citroenschijfjes in de opening. Leg de forellen bovenop de groenten en sluit de papillotten. Bak ze 25 min. in de oven. (Of op de barbecue, maar wikkel elke papillot dan ook nog in een stuk aluminiumfolie).
5
Open en serveer: zo makkelijk maak je een volwaardig gerecht in een papillot. Het leven is toch mooi, neen?
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 72 kcal - Vetten: 1 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 72 kcal - Vetten: 1 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,3 g
Frans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Forel | Ardense
Taste of Inspirations Forel | Ardense
+/- 385 gr
+/-€
5
77
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
0
69
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Tomaten | Datterino
Delhaize Tomaten | Datterino
400 gr
3
99
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
2 × 130 gr
2
99
Aardappelen | Nieuw | Bokaal
Delhaize Aardappelen | Nieuw | Bokaal
425 gr
1
85
Noten  | met Cranberry | rozijn
Delhaize Noten | met Cranberry | rozijn
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Kruiden | Lime-Pepper | Molen
Santa Maria Kruiden | Lime-Pepper | Molen
90 gr
5
55
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Totaal:
    +/-€31,70