Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFive miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak
Delhaize logo
  • Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak
    A

Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak

Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaakA
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el bloem
  • 1 kg extra magere rundskarbonaden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 feuilles laurier
  • 500 g pastinaak
  • 2 el pindanootolie
  • 1 kl rundsbouillon
  • 33 cl Scotch Ale bier
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 30 cl warm water
  • 500 g wortelen
  • 2 el bloem
  • 1 kg extra magere rundskarbonaden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 feuilles laurier
  • 500 g pastinaak
  • 2 el pindanootolie
  • 1 kl rundsbouillon
  • 33 cl Scotch Ale bier
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 30 cl warm water
  • 500 g wortelen

Begin met koken

: 3u 20min.
1
Versnipper de ui en de look. Fruit ze gedurende 5 min op een zacht vuurtje in een grote gietijzeren kookpot met olie. Strooi er de bloem over, meng gedurende 1 minuut en voeg dan het bier toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
2
Schil de wortelen en de pastinaak en snijd ze in grote stukken. Doe ze in de pot. Leg het deksel erop en laat 3 u sudderen. Check af en toe of er nog voldoende vocht in de pot is.
3
Voeg het vlees, de laurierblaadjes, de tomatenpuree, het warm water en de rundsbouillon toe. Voeg ook peper en zout toe.
4
Dien op met geplette aardappelen.
1
Versnipper de ui en de look. Fruit ze gedurende 5 min op een zacht vuurtje in een grote gietijzeren kookpot met olie. Strooi er de bloem over, meng gedurende 1 minuut en voeg dan het bier toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
2
Schil de wortelen en de pastinaak en snijd ze in grote stukken. Doe ze in de pot. Leg het deksel erop en laat 3 u sudderen. Check af en toe of er nog voldoende vocht in de pot is.
3
Voeg het vlees, de laurierblaadjes, de tomatenpuree, het warm water en de rundsbouillon toe. Voeg ook peper en zout toe.
4
Dien op met geplette aardappelen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 320; energie (kCal): 76; vetten (g): 1,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 525,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 320; energie (kCal): 76; vetten (g): 1,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 525,46
Lactose vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht