1
Verwarm de oven voor op stand 5/6 - 160°C.
2
Bewaar de lapjes ganzenlever in de diepvriezer.
3
Hak de ui(en) en de amandelen fijn en hou ze gescheiden. Schil de mango('s) en snijd deze in niet al te dunne plakken.
4
Bak de eendenmedaillons op een hoog vuur snel goudbruin, aan beide kanten, in een braadpan met een klontje boter; kruid, leg in een ovenschaal en zet gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven.
5
Fruit ondertussen in een stoofpan de gehakte uien in een stevige portie boter, ongeveer 2 min. op een zacht vuurtje. Strooi er de ras-el-hanout over, roer gedurende 1 min, doe er dan de rijst bij. Roer weer gedurende 1 min. en voeg vervolgens het warme water, het verbrokkelde halve bouillonblokje en het laurierblaadje aan toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuurtje.
6
Bak de plakken mango met een klontje boter in een grote braadpan.
7
Doe de amandelen in een braadpan met antiaanbaklaag en verhit zonder vetstof. Zet apart. Plaats de braadpan opnieuw op het vuur, wacht tot ze goed heet is en bak er de lapjes ganzenlever in, gedurende 30 sec. aan beide kanten; zet dan het vuur laag en laat nog 2 min. verder garen op een heel zacht vuurtje.
8
Meng de amandelen met de rijst en kruid naar smaak.
9
Leg een plakje ganzenlever op iedere eendenmedaillon en serveer meteen, samen met de rijst en de mango’s.
1
Verwarm de oven voor op stand 5/6 - 160°C.
2
Bewaar de lapjes ganzenlever in de diepvriezer.
3
Hak de ui(en) en de amandelen fijn en hou ze gescheiden. Schil de mango('s) en snijd deze in niet al te dunne plakken.
4
Bak de eendenmedaillons op een hoog vuur snel goudbruin, aan beide kanten, in een braadpan met een klontje boter; kruid, leg in een ovenschaal en zet gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven.
5
Fruit ondertussen in een stoofpan de gehakte uien in een stevige portie boter, ongeveer 2 min. op een zacht vuurtje. Strooi er de ras-el-hanout over, roer gedurende 1 min, doe er dan de rijst bij. Roer weer gedurende 1 min. en voeg vervolgens het warme water, het verbrokkelde halve bouillonblokje en het laurierblaadje aan toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuurtje.
6
Bak de plakken mango met een klontje boter in een grote braadpan.
7
Doe de amandelen in een braadpan met antiaanbaklaag en verhit zonder vetstof. Zet apart. Plaats de braadpan opnieuw op het vuur, wacht tot ze goed heet is en bak er de lapjes ganzenlever in, gedurende 30 sec. aan beide kanten; zet dan het vuur laag en laat nog 2 min. verder garen op een heel zacht vuurtje.
8
Meng de amandelen met de rijst en kruid naar smaak.
9
Leg een plakje ganzenlever op iedere eendenmedaillon en serveer meteen, samen met de rijst en de mango’s.