⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenFiskisúpa – vissoep
Delhaize logo
  • Fiskisúpa – vissoep

Fiskisúpa – vissoep

Fiskisúpa – vissoep
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g kabeljauwhaasje
  • 1 kg mosselen
  • 150 g zeekraal
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 preiwittten
  • 1/4 knolselder
  • 2 uien
  • 5 dl water
  • 1 dl witte wijn
  • 5 dl gevogeltebouillon Fundo
  • 30 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • bieslook
  • peper
  • 700 g kabeljauwhaasje
  • 1 kg mosselen
  • 150 g zeekraal
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 preiwittten
  • 1/4 knolselder
  • 2 uien
  • 5 dl water
  • 1 dl witte wijn
  • 5 dl gevogeltebouillon Fundo
  • 30 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • bieslook
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. kooktijd
1
Snipper de prei, snijd de geschilde knolselder in kleine blokjes en hak 1 ui. Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met de gesmolten boter. Voeg de bouillon toe, samen met het water, het laurierblaadje, peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat 5 min rusten, verwijder het laurierblaadje en mix fijn.
2
Maak de mosselen intussen schoon en doe ze in een kleine stoofpan met gesnipperde selder en 1 gehakte ui. Zet het deksel op de pan en kook de mosselen op een hoog vuur, tot ze opengaan (± 5 min.). Schud de pot af en toe. Giet het kookvocht in een karaf, laat het decanteren en giet het dan langzaam in de soep.
3
Doe de zeekraal en de wijn in een kleine sauteerpan. Leg er de in stukken gesneden kabeljauw bovenop, zet het deksel op de pan en verwarm zachtjes. Haal van het vuur zodra de wijn kookt en laat 5 min. rusten. Kruid met peper en zout.
4
Dresseer de stukken vis met de zeekraal en de mosselen in diepe borden, overgiet met de hete soep en dien meteen op, bestrooid met gehakte bieslook.
1
Snipper de prei, snijd de geschilde knolselder in kleine blokjes en hak 1 ui. Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met de gesmolten boter. Voeg de bouillon toe, samen met het water, het laurierblaadje, peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat 5 min rusten, verwijder het laurierblaadje en mix fijn.
2
Maak de mosselen intussen schoon en doe ze in een kleine stoofpan met gesnipperde selder en 1 gehakte ui. Zet het deksel op de pan en kook de mosselen op een hoog vuur, tot ze opengaan (± 5 min.). Schud de pot af en toe. Giet het kookvocht in een karaf, laat het decanteren en giet het dan langzaam in de soep.
3
Doe de zeekraal en de wijn in een kleine sauteerpan. Leg er de in stukken gesneden kabeljauw bovenop, zet het deksel op de pan en verwarm zachtjes. Haal van het vuur zodra de wijn kookt en laat 5 min. rusten. Kruid met peper en zout.
4
Dresseer de stukken vis met de zeekraal en de mosselen in diepe borden, overgiet met de hete soep en dien meteen op, bestrooid met gehakte bieslook.
Nutritionele informatie
Energie: 339 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Scandinavisch
Gluten vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
3 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
25
Zeekraal
Delhaize Zeekraal
2 × 100 gr
3
29
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
2 × 350 gr
Bio
    2
    29
    Prei | Fijngesneden
    Delhaize Prei | Fijngesneden
    2 × 300 gr
    2de tegen -50%
    1
    69
    Knolselderblokjes
    Delhaize Knolselderblokjes
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    15
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Laurier | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
    18 gr
    3
    89
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€61,63