⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenReegebraad met wildsaus
Delhaize logo
  • Reegebraad met wildsaus
    C

Reegebraad met wildsaus

Reegebraad met wildsausC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • boter
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 650 g kleine krielaardappelen
  • 3 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 200 g ontbijtspek
  • peper
  • 15 reegebraad (of hinde) van ongeveer 800 g
  • 10 cl rode wijn
  • 180 g rode bessengelei
  • 20 cl room
  • verse rozemarijn
  • 1 sjalot
  • trosjes rode bessen voor de versiering
  • zout
  • boter
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 650 g kleine krielaardappelen
  • 3 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 200 g ontbijtspek
  • peper
  • 15 reegebraad (of hinde) van ongeveer 800 g
  • 10 cl rode wijn
  • 180 g rode bessengelei
  • 20 cl room
  • verse rozemarijn
  • 1 sjalot
  • trosjes rode bessen voor de versiering
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Bind het gebraad op met keukentouw. Verhit de boter in een pan en bak er het vlees aan alle kanten in aan. Leg het in een kleine ovenschaal, kruid met peper en zout en braad 30 à 35 min. in de warme oven (reken 4 min. per 100 g).
3
Stoof ondertussen de fijngesneden sjalot 5 min. op zacht vuur in een steelpan met 1 eetlepel olie. Voeg de rode wijn toe en laat voor de helft inkoken op hoog vuur.
4
Voeg de rode bessengelei toe, de mosterd, het bindmiddel en de room. Verwarm zacht, roer af en toe met de garde. Laat 5 min. sudderen op heel zacht vuur.
5
Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten. Verwijder het braadvet uit de schaal en giet er de saus in. Roer de aanbaksels los.
6
Snij het gebraad in plakken van 1 cm dikte.
7
Serveer de plakken met wat saus en versier met een trosje rode bessen. Dien de resterende saus apart op en geef er aardappelbrochettes met spek bij en prinsessenbonen of gevulde champignons met pancetta en gratin dauphinois.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Bind het gebraad op met keukentouw. Verhit de boter in een pan en bak er het vlees aan alle kanten in aan. Leg het in een kleine ovenschaal, kruid met peper en zout en braad 30 à 35 min. in de warme oven (reken 4 min. per 100 g).
3
Stoof ondertussen de fijngesneden sjalot 5 min. op zacht vuur in een steelpan met 1 eetlepel olie. Voeg de rode wijn toe en laat voor de helft inkoken op hoog vuur.
4
Voeg de rode bessengelei toe, de mosterd, het bindmiddel en de room. Verwarm zacht, roer af en toe met de garde. Laat 5 min. sudderen op heel zacht vuur.
5
Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten. Verwijder het braadvet uit de schaal en giet er de saus in. Roer de aanbaksels los.
6
Snij het gebraad in plakken van 1 cm dikte.
7
Serveer de plakken met wat saus en versier met een trosje rode bessen. Dien de resterende saus apart op en geef er aardappelbrochettes met spek bij en prinsessenbonen of gevulde champignons met pancetta en gratin dauphinois.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 749; energie (kCal): 179; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 7,6; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 724,06
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 749; energie (kCal): 179; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 7,6; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 724,06
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Rode bessen
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Krielaardappelen
Delhaize Krielaardappelen
1 kg
2
89
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
2 × 100 gr
2de tegen -50%
2
25
Gebraad | Kalfs
Delhaize Gebraad | Kalfs
5 × +/- 484 gr
+/-€
10
55
Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
75 cl
2+1 gratis
3
99
Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
Céréal Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
270 gr
3
89
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€75,35