Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFilet van fazant à la forestière
Delhaize logo
  • Filet van fazant  à la forestière
    A

Filet van fazant à la forestière

Filet van fazant  à la forestièreA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 250 g bospaddestoelen (mengeling naar keuze)
  • 5 cl cognac
  • 1 grote ui
  • 1 kruidentuiltje
  • boter
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 600 g fazantenfilet
  • 200 g gekookte kastanjes, vacuümverpakt
  • 15 cl gevogeltefond
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 15 cl zoete witte wijn (moelleux)
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 250 g bospaddestoelen (mengeling naar keuze)
  • 5 cl cognac
  • 1 grote ui
  • 1 kruidentuiltje
  • boter
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 600 g fazantenfilet
  • 200 g gekookte kastanjes, vacuümverpakt
  • 15 cl gevogeltefond
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 15 cl zoete witte wijn (moelleux)

Begin met koken

1
Giet 1/2 van de olie in een sauteerpan, fruit er de grofgehakte ui(en) in op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg de in 4 gesneden knoflookteentje(s) toe en de hele peterselietakjes. Fruit nog 2 min. Neem er dan alles uit met een schuimspaan en doe met de witte wijn in een schenkkan.
2
Doe de boter bij in de sauteerpan en bak er de filets aan beide kanten bruin in op een vrij hoog vuur. Overgiet met de cognac, verminder het vuur, zet een deksel op de pan en laat 2 min. op een zacht vuur stoven. Kruid met peper en zout.
3
Mix de inhoud van de schenkkan en giet over de fazantenfilets. Voeg de wildfond toe, het bindmiddel en de kruidentuil, laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
4
Maak ondertussen de paddestoelen schoon, snij de dikste in stukken en bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met  1/2 van de olie. Kruid met peper en zout.
5
Doe de kastanjes bij in de sauteerpan en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout, doe er de paddestoelen bij en dien meteen op. Geef er hertoginnenaardappelen bij.
1
Giet 1/2 van de olie in een sauteerpan, fruit er de grofgehakte ui(en) in op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg de in 4 gesneden knoflookteentje(s) toe en de hele peterselietakjes. Fruit nog 2 min. Neem er dan alles uit met een schuimspaan en doe met de witte wijn in een schenkkan.
2
Doe de boter bij in de sauteerpan en bak er de filets aan beide kanten bruin in op een vrij hoog vuur. Overgiet met de cognac, verminder het vuur, zet een deksel op de pan en laat 2 min. op een zacht vuur stoven. Kruid met peper en zout.
3
Mix de inhoud van de schenkkan en giet over de fazantenfilets. Voeg de wildfond toe, het bindmiddel en de kruidentuil, laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
4
Maak ondertussen de paddestoelen schoon, snij de dikste in stukken en bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met  1/2 van de olie. Kruid met peper en zout.
5
Doe de kastanjes bij in de sauteerpan en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout, doe er de paddestoelen bij en dien meteen op. Geef er hertoginnenaardappelen bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 124; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 491,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 124; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 491,78
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fazant
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kastanje
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zoete wijn
15 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
Delhaize Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
20 cl
9
49
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
-10% voor 3
5
59
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€25,80