⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKonijnenbouten met sjalotten en trappistenbier
Delhaize logo
  • Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier

Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier

Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el blonde cassonadesuiker (facultatief)
  • 1/2 fles bruine Florival (16 cl)
  • 3 dikke sjalotten
  • 1 el boter
  • 1,5 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 konijnenbouten
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 20 cl water
  • 1 el blonde cassonadesuiker (facultatief)
  • 1/2 fles bruine Florival (16 cl)
  • 3 dikke sjalotten
  • 1 el boter
  • 1,5 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 konijnenbouten
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 20 cl water

Begin met koken

1
Smelt boter en olie in een grote sauteerpan. Bak hierin de konijnenbouten aan beide kanten snel goudbruin op een vrij hoog vuur. Neem de bouten uit de pan en fruit er de fijngesnipperde sjalotten in op een zacht vuur.
2
Voeg na 5 min. het bier toe, het water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg de bouten in deze saus, dek af en laat 40 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de bouten halverwege de baktijd om.
3
Neem het vlees uit de saus en hou het warm. Verwijder het kruidentuiltje en bind de saus met het bindmiddel. Breng op smaak met peper en zout, en voeg naar eigen smaak eventueel de suiker toe.
4
Overgiet de bouten met de saus en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Serveer met een groentekrans.
1
Smelt boter en olie in een grote sauteerpan. Bak hierin de konijnenbouten aan beide kanten snel goudbruin op een vrij hoog vuur. Neem de bouten uit de pan en fruit er de fijngesnipperde sjalotten in op een zacht vuur.
2
Voeg na 5 min. het bier toe, het water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg de bouten in deze saus, dek af en laat 40 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de bouten halverwege de baktijd om.
3
Neem het vlees uit de saus en hou het warm. Verwijder het kruidentuiltje en bind de saus met het bindmiddel. Breng op smaak met peper en zout, en voeg naar eigen smaak eventueel de suiker toe.
4
Overgiet de bouten met de saus en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Serveer met een groentekrans.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Abdijbier | Bruin | 6,5% alc | Blik
Leffe Abdijbier | Bruin | 6,5% alc | Blik
6 x 50 cl
1+1 Online Only
15
49
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
3 × +/- 1,5 kg
+/-€
18
74
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69

Reeds in je keuken

Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Olie | Zonnebloem
Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Totaal:
+/-€88,21