Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKonijnenbouten met sjalotten en trappistenbier
Delhaize logo
  • Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier

Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier

Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el blonde cassonadesuiker (facultatief)
  • 1/2 fles bruine Florival (16 cl)
  • 3 dikke sjalotten
  • 1 el boter
  • 1,5 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 konijnenbouten
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 20 cl water
  • 1 el blonde cassonadesuiker (facultatief)
  • 1/2 fles bruine Florival (16 cl)
  • 3 dikke sjalotten
  • 1 el boter
  • 1,5 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 konijnenbouten
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 20 cl water

Begin met koken

1
Smelt boter en olie in een grote sauteerpan. Bak hierin de konijnenbouten aan beide kanten snel goudbruin op een vrij hoog vuur. Neem de bouten uit de pan en fruit er de fijngesnipperde sjalotten in op een zacht vuur.
2
Voeg na 5 min. het bier toe, het water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg de bouten in deze saus, dek af en laat 40 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de bouten halverwege de baktijd om.
3
Neem het vlees uit de saus en hou het warm. Verwijder het kruidentuiltje en bind de saus met het bindmiddel. Breng op smaak met peper en zout, en voeg naar eigen smaak eventueel de suiker toe.
4
Overgiet de bouten met de saus en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Serveer met een groentekrans.
1
Smelt boter en olie in een grote sauteerpan. Bak hierin de konijnenbouten aan beide kanten snel goudbruin op een vrij hoog vuur. Neem de bouten uit de pan en fruit er de fijngesnipperde sjalotten in op een zacht vuur.
2
Voeg na 5 min. het bier toe, het water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg de bouten in deze saus, dek af en laat 40 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de bouten halverwege de baktijd om.
3
Neem het vlees uit de saus en hou het warm. Verwijder het kruidentuiltje en bind de saus met het bindmiddel. Breng op smaak met peper en zout, en voeg naar eigen smaak eventueel de suiker toe.
4
Overgiet de bouten met de saus en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Serveer met een groentekrans.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Bruin/Rood bier | 8% ALC. | Blik
Kasteel Bruin/Rood bier | 8% ALC. | Blik
50 cl
2
85
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
3 × +/- 1,5 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
18
74
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
-10% voor 3
5
59
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
55

Reeds in je keuken

Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Totaal:
+/-€80,03