Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFeestelijke chocoladetaart met bosbessen
Delhaize logo
  • Feestelijke chocoladetaart met bosbessen
    D

Feestelijke chocoladetaart met bosbessen

Feestelijke chocoladetaart met bosbessenD
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 200 g zwarte chocolade
  • 100 g zwarte chocolade (voor de garnering)
  • 6 eieren
  • 8 el melk
  • 350 g patisseriebloem
  • 2 el bloem (voor de vormen)
  • 2 kl bakpoeder
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 1 el boter (om in te vetten)
  • 300 g rietsuiker
  • zout
  • 300 g diepgevroren wilde bosbessen
  • 300 g verse bosbessen
  • 3 dl room 30%
  • 200 g zwarte chocolade
  • 100 g zwarte chocolade (voor de garnering)
  • 6 eieren
  • 8 el melk
  • 350 g patisseriebloem
  • 2 el bloem (voor de vormen)
  • 2 kl bakpoeder
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 1 el boter (om in te vetten)
  • 300 g rietsuiker
  • zout
  • 300 g diepgevroren wilde bosbessen
  • 300 g verse bosbessen
  • 3 dl room 30%

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Vet 2 cakevormen in van 20 cm doorsnede en bestuif ze met bloem.
3
Breek de chocolade in stukken en smelt ze au bain-marie. Haal van het vuur en laat de chocolade afkoelen.
4
Doe de eieren, suiker, boter en melk in de mengkom van een keukenrobot en klop. Voeg er de chocolade, bakpoeder, bloem en zout aan toe en klop verder. Verdeel het deeg over de twee vormen en bak 25 min. Ga met een brochettestokje na of de taarten gaar zijn. Het stokje moet er droog uitkomen. Haal uit de oven en laat de taarten volledig afkoelen.
5
Klop de room op tot slagroom.
6
Verdeel de wilde bosbessen (en het sap) op een van de taarten. Bedek met 2/3 van de slagroom en meng een beetje met de bosbessen. Leg hierop de andere taart en werk af met de rest van de slagroom. Versier met de verse bosbessen en schaaf er wat zwarte chocolade over.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Vet 2 cakevormen in van 20 cm doorsnede en bestuif ze met bloem.
3
Breek de chocolade in stukken en smelt ze au bain-marie. Haal van het vuur en laat de chocolade afkoelen.
4
Doe de eieren, suiker, boter en melk in de mengkom van een keukenrobot en klop. Voeg er de chocolade, bakpoeder, bloem en zout aan toe en klop verder. Verdeel het deeg over de twee vormen en bak 25 min. Ga met een brochettestokje na of de taarten gaar zijn. Het stokje moet er droog uitkomen. Haal uit de oven en laat de taarten volledig afkoelen.
5
Klop de room op tot slagroom.
6
Verdeel de wilde bosbessen (en het sap) op een van de taarten. Bedek met 2/3 van de slagroom en meng een beetje met de bosbessen. Leg hierop de andere taart en werk af met de rest van de slagroom. Versier met de verse bosbessen en schaaf er wat zwarte chocolade over.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1241; energie (kCal): 297; vetten (g): 16,4; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 31,5; suikers (g): 20,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 615,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1241; energie (kCal): 297; vetten (g): 16,4; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 31,5; suikers (g): 20,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 615,68
Vegetarisch
Kids,Eindejaar
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Chocolade | Pure Chocolade | Culinair
Côte d'Or Chocolade | Pure Chocolade | Culinair
400 gr
6
19
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    85
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Blauwe bessen | Schaal
    Delhaize Blauwe bessen | Schaal
    4 × 150 gr
    3
    59
    Room 20%
    Delhaize Room 20%
    2 × 25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    94

    Reeds in je keuken

    Boter | Mini | Zacht
    Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
    16 x 12,5 gr
    6
    59
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €32,37