Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenEieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo
Delhaize logo
  • Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo

Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo

Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 80 g chorizo
  • 1 zakje zoete puntpaprika’s (250 g)
  • 100 g zure room
  • 840 g Arrabbiata tomatensaus
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 4 eieren
  • 3 dikke tomaat
  • 1 dikke ui
  • 2 aubergines
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout
  • 80 g chorizo
  • 1 zakje zoete puntpaprika’s (250 g)
  • 100 g zure room
  • 840 g Arrabbiata tomatensaus
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 4 eieren
  • 3 dikke tomaat
  • 1 dikke ui
  • 2 aubergines
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout

Begin met koken

: 15 min + 1.10 u kooktijd
1
Snijd de tomaten, de paprika's, de ui en de aubergines in grote stukken. Voeg het geperste teentje knoflook en het ½ gehakte pepertje toe. Fruit de groenten 5 min in een grote pan met de olie. Kruid met espelettepeper, oregano, peper en zout.
2
Giet de tomatensaus bij in de pan, zet er het deksel op en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
3
Snijd de chorizo in plakjes en voeg aan de tomatensaus toe. Maak 4 nestjes in het mengsel en breek er telkens een ei in. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuurtje garen.
4
Bestrooi met korianderblaadjes en serveer meteen met brood. Geef er de zure room apart bij.
1
Snijd de tomaten, de paprika's, de ui en de aubergines in grote stukken. Voeg het geperste teentje knoflook en het ½ gehakte pepertje toe. Fruit de groenten 5 min in een grote pan met de olie. Kruid met espelettepeper, oregano, peper en zout.
2
Giet de tomatensaus bij in de pan, zet er het deksel op en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
3
Snijd de chorizo in plakjes en voeg aan de tomatensaus toe. Maak 4 nestjes in het mengsel en breek er telkens een ei in. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuurtje garen.
4
Bestrooi met korianderblaadjes en serveer meteen met brood. Geef er de zure room apart bij.
Nutritionele informatie
Energie: 625 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen,Brunch
Brunch,Lunch,Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette
1/2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Chorizo
Argal Chorizo
2 × 60 gr
3 voor €5.5
2
00
Zoete puntpaprika | Mix
Delhaize Zoete puntpaprika | Mix
250 gr
2
85
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Passata | Basil | Bio
Delhaize Passata | Basil | Bio
2 × 700 gr
Bio
    2
    15
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Aubergine
    Delhaize Aubergine
    1 st
    1
    25

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €20,90