⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenEenpanspotje van roodbaars met Chinese kool
Delhaize logo
  • Eenpanspotje van roodbaars met Chinese kool
    A

Eenpanspotje van roodbaars met Chinese kool

Eenpanspotje van roodbaars met Chinese koolA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g roodbaarsfilet
  • 1 Chinese kool
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 5 cl witte wijn
  • 250 g basmatirijst
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • 1 feuille laurier
  • 4 dl water
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • peper
  • zout
  • 600 g roodbaarsfilet
  • 1 Chinese kool
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 5 cl witte wijn
  • 250 g basmatirijst
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • 1 feuille laurier
  • 4 dl water
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Snij de kool in de lengte in twee en vervolgens in fijne reepjes.
2
Bak de spekblokjes goudbruin in de olie in een grote sauteuse. Voeg dan de kool toe en roer 2 min. op zacht vuur. Doe er de witte wijn bij, de tijm, de laurier, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op heel zacht vuur.
3
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Snij de roodbaarsfilets in grote stukken (verwijder de laatste graten). Leg ze op de kool, kruid ze met peper en zout, dek af en laat nog 5 min. op zacht vuur stoven. Neem van het vuur en laat nog 5 min. rusten.
5
Serveer alles warm in diepe borden.
1
Snij de kool in de lengte in twee en vervolgens in fijne reepjes.
2
Bak de spekblokjes goudbruin in de olie in een grote sauteuse. Voeg dan de kool toe en roer 2 min. op zacht vuur. Doe er de witte wijn bij, de tijm, de laurier, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op heel zacht vuur.
3
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Snij de roodbaarsfilets in grote stukken (verwijder de laatste graten). Leg ze op de kool, kruid ze met peper en zout, dek af en laat nog 5 min. op zacht vuur stoven. Neem van het vuur en laat nog 5 min. rusten.
5
Serveer alles warm in diepe borden.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 342; energie (kCal): 81; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 503,17
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 342; energie (kCal): 81; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 503,17
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht