Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenEverzwijnragout met pancetta, salie en tomaten
Delhaize logo

Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg everzwijnragout
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 15 cl witte wijn
  • 25 dl water
  • 2 el bloem
  • 1 g boter
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 kg everzwijnragout
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 15 cl witte wijn
  • 25 dl water
  • 2 el bloem
  • 1 g boter
  • 3 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 20 min. + 1,5 u. kooktijd
1
Doe 1 eetlepel olie in een stoofpot en bak de gesnipperde sjalotten en de pancetta op zacht vuur.
2
Doe intussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan met antikleeflaag en bak het vlees rondom bruin op hoog vuur.
3
Strooi de bloem in de stoofpot, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Roer en doe er het vlees bij, de gehakte lookteentjes, de salieblaadjes, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
4
Giet de wijn in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen op heel zacht vuur, roer regelmatig om.
5
Breng op smaak met peper en zout. Serveer heel warm met kroketten.
1
Doe 1 eetlepel olie in een stoofpot en bak de gesnipperde sjalotten en de pancetta op zacht vuur.
2
Doe intussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan met antikleeflaag en bak het vlees rondom bruin op hoog vuur.
3
Strooi de bloem in de stoofpot, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Roer en doe er het vlees bij, de gehakte lookteentjes, de salieblaadjes, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
4
Giet de wijn in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen op heel zacht vuur, roer regelmatig om.
5
Breng op smaak met peper en zout. Serveer heel warm met kroketten.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Marcassin
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Volvic Mineraal water | Niet bruisend | 4+2
6 x 1,5 l

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pancetta per carbonara
Rosa Dell Angelo Pancetta per carbonara
120 gr
4
99
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99

    Reeds in je keuken

    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Totaal:
      €9,93