1
Fruit de in kleine blokjes gesneden paprika en de gesnipperde ui in de olie in een diepe pan op heel zacht vuur. Dek af en laat stoven.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe het geperste knoflookteentje bij in de pan en laat 2 min. fruiten.
3
Voeg dan de passata toe, de erwten, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad en het saffraanpoeder.
4
Giet het kookvocht door een heel fijne zeef en meet het: voeg water toe tot je in totaal ongeveer 4 koppen vloeistof hebt (80 cl). Giet in de pan en breng aan de kook.
5
Doe er de rijst bij, meng goed, dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen. Verwijder de schelpen, doe de mosselen met de olijven bij in de pan. Meng goed. Laat nog 2 min. stoven (al het vocht moet opgenomen zijn).
6
Breng op smaak en serveer meteen, bestrooid met gehakte peterselie en versierd met partjes citroen.
1
Fruit de in kleine blokjes gesneden paprika en de gesnipperde ui in de olie in een diepe pan op heel zacht vuur. Dek af en laat stoven.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe het geperste knoflookteentje bij in de pan en laat 2 min. fruiten.
3
Voeg dan de passata toe, de erwten, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad en het saffraanpoeder.
4
Giet het kookvocht door een heel fijne zeef en meet het: voeg water toe tot je in totaal ongeveer 4 koppen vloeistof hebt (80 cl). Giet in de pan en breng aan de kook.
5
Doe er de rijst bij, meng goed, dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen. Verwijder de schelpen, doe de mosselen met de olijven bij in de pan. Meng goed. Laat nog 2 min. stoven (al het vocht moet opgenomen zijn).
6
Breng op smaak en serveer meteen, bestrooid met gehakte peterselie en versierd met partjes citroen.