⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenEendenborst met groenten en hazelnootjes
Delhaize logo
  • Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Eendenborst met groenten en hazelnootjes
Moeilijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 eendenborst
  • 40 g boter
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 20 g geroosterde hazelnoten
  • 3,5 dl gevogeltebouillon
  • 2 el hazelnootolie
  • 1 zakje jonge spinaziescheuten
  • 2 feuilles laurier
  • 2 dl melk
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1/2 dl room
  • 2 sjalotten
  • 1 ui
  • 200 g snijbonen
  • 1 eendenborst
  • 40 g boter
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 20 g geroosterde hazelnoten
  • 3,5 dl gevogeltebouillon
  • 2 el hazelnootolie
  • 1 zakje jonge spinaziescheuten
  • 2 feuilles laurier
  • 2 dl melk
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1/2 dl room
  • 2 sjalotten
  • 1 ui
  • 200 g snijbonen

Begin met koken

1
Snijd het overtollige vet aan de zijkanten van de eendenborstfilet af. Snijd met een scherp mes de velkant lichtjes in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
2
Verhit het afgesneden vet en fruit er een gehalveerde sjalot en een teentje knoflook in aan. Blus met de rode wijnazijn en voeg het laurierblaadje en de gevogeltebouillon toe. Laat 30 minuten zacht koken. Giet het mengsel daarna door een zeef en laat inkoken tot sausdikte.
3
Snijd de puntjes van de snijbonen, snijd ze fijn en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
4
Versnipper een sjalot en laat deze zachtjes fruiten in een klontje boter. Voeg de gare snijbonen toe en kruid met peper en zout.
5
Kruid de eendenborstfilet met peper en zout. Bak de velkant aan in een hete antikleefpan (zonder vetstof) gedurende 3 minuten. Bak 2 minuten op de andere kant en zet het vuur lager. Laat vervolgens nog 2 minuten bakken. Laat het vlees daarna rusten onder aluminiumfolie.
6
Stoof de spinazie kort aan in een klontje boter en kruid met peper en zout.
7
Warm de saus op en monteer met een paar klontjes koude boter.
8
Giet de melk samen met de room en hazelnootolie in een pannetje en warm op. Mix tot een schuimige saus.
9
Versnijd de eendenborstfilet in mooie, schuine plakjes en schik het vlees op de voorverwarmde borden. Verdeel er de groenten, de sjalot en de hazelnoten over. Werk af met de saus en het hazelnootschuim.
1
Snijd het overtollige vet aan de zijkanten van de eendenborstfilet af. Snijd met een scherp mes de velkant lichtjes in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
2
Verhit het afgesneden vet en fruit er een gehalveerde sjalot en een teentje knoflook in aan. Blus met de rode wijnazijn en voeg het laurierblaadje en de gevogeltebouillon toe. Laat 30 minuten zacht koken. Giet het mengsel daarna door een zeef en laat inkoken tot sausdikte.
3
Snijd de puntjes van de snijbonen, snijd ze fijn en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
4
Versnipper een sjalot en laat deze zachtjes fruiten in een klontje boter. Voeg de gare snijbonen toe en kruid met peper en zout.
5
Kruid de eendenborstfilet met peper en zout. Bak de velkant aan in een hete antikleefpan (zonder vetstof) gedurende 3 minuten. Bak 2 minuten op de andere kant en zet het vuur lager. Laat vervolgens nog 2 minuten bakken. Laat het vlees daarna rusten onder aluminiumfolie.
6
Stoof de spinazie kort aan in een klontje boter en kruid met peper en zout.
7
Warm de saus op en monteer met een paar klontjes koude boter.
8
Giet de melk samen met de room en hazelnootolie in een pannetje en warm op. Mix tot een schuimige saus.
9
Versnijd de eendenborstfilet in mooie, schuine plakjes en schik het vlees op de voorverwarmde borden. Verdeel er de groenten, de sjalot en de hazelnoten over. Werk af met de saus en het hazelnootschuim.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hazelnootolie
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Borst| Eend
Delhaize Borst| Eend
+/- 350 gr
+/-€
11
55
Verse look
Delhaize Verse look
140 gr
2
29
Hazelnoten | geroosterd
Delhaize Hazelnoten | geroosterd
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
39
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Witte bonen | Tomatensaus
Hak Witte bonen | Tomatensaus
2 × 180 gr
1
99

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Totaal:
+/-€38,40