⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenEendenbrochettes en saus met mangochutney
Delhaize logo
  • Eendenbrochettes en saus met mangochutney
    A

Eendenbrochettes en saus met mangochutney

Eendenbrochettes en saus met mangochutneyA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g eendenhaasjes
  • 2 el koriander, gehakt
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 3 el vloeibare honing
  • 4 el kerriesaus (type mayonaise)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 el Mix 4 olie
  • 3 el klassieke of pikante ketchup
  • 4 el mangochutney
  • zout
  • 3 el lichte sojasaus
  • peper
  • 600 g eendenhaasjes
  • 2 el koriander, gehakt
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 3 el vloeibare honing
  • 4 el kerriesaus (type mayonaise)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 el Mix 4 olie
  • 3 el klassieke of pikante ketchup
  • 4 el mangochutney
  • zout
  • 3 el lichte sojasaus
  • peper

Begin met koken

: 20 min
1
Meng de ketchup, de sojasaus en de honing in een schotel. Voeg de eendenhaasjes toe, meng goed, dek af en laat op kamertemperatuur rusten.
2
Snij ondertussen de paprika’s vertikaal in 6 stukken en gaar ze 5 minuten in kokend water. Giet ze af en wentel ze in de olie.
3
Haal de eendenhaasjes uit de marinade en rijg ze in bochten op houten brochettestokjes. Bestrijk ze met de resterende marinade en laat ze enkele minuten op de barbecue bakken. Laat tegelijkertijd ook de stukken paprika roosteren.
4
Meng intussen de yoghurt, de kerriesaus en de mangochutney. Voeg de koriander toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
5
Dien de brochettes op met de saus en de paprika’s.
1
Meng de ketchup, de sojasaus en de honing in een schotel. Voeg de eendenhaasjes toe, meng goed, dek af en laat op kamertemperatuur rusten.
2
Snij ondertussen de paprika’s vertikaal in 6 stukken en gaar ze 5 minuten in kokend water. Giet ze af en wentel ze in de olie.
3
Haal de eendenhaasjes uit de marinade en rijg ze in bochten op houten brochettestokjes. Bestrijk ze met de resterende marinade en laat ze enkele minuten op de barbecue bakken. Laat tegelijkertijd ook de stukken paprika roosteren.
4
Meng intussen de yoghurt, de kerriesaus en de mangochutney. Voeg de koriander toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
5
Dien de brochettes op met de saus en de paprika’s.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 589; energie (kCal): 141; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 5,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 501,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 589; energie (kCal): 141; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 5,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 501,68
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Groene peper
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Haasjes | Eend
Delhaize Haasjes | Eend
3 × +/- 280 gr
+/-€
11
20
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95
Saus | Curry | Tandoori
Patak's Saus | Curry | Tandoori
450 gr
2de tegen -50%
2
79
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Paprika | Geel
Delhaize Paprika | Geel
1 st
1
19
Olie | Zonnebloem
Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Chutney | Zoete mango
Patak's Chutney | Zoete mango
340 gr
2de tegen -50%
2
59
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15

Reeds in je keuken

Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Ketchup | Tomato | Topdown
Heinz Ketchup | Tomato | Topdown
22 cl
1
95
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€51,86