Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBalletjes met uien op Marokkaanse wijze
Delhaize logo
  • Balletjes met uien op Marokkaanse wijze
    B

Balletjes met uien op Marokkaanse wijze

Balletjes met uien op Marokkaanse wijzeB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g rundergehakt niet gekruid
  • 200 g merguezworstjes
  • 5 el koriander, gehakt
  • 2 uien
  • 1 afgestreken el ras-el-hanout (afdeling wereldkeuken)
  • 1 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • zout
  • peper
  • 500 g rundergehakt niet gekruid
  • 200 g merguezworstjes
  • 5 el koriander, gehakt
  • 2 uien
  • 1 afgestreken el ras-el-hanout (afdeling wereldkeuken)
  • 1 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 30 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verwijder het vel van de merguezworstjes. Meng het merguezvlees in een grote kom met het rundergehakt en 3 eetlepels gehakte koriander. Breng op smaak met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 15 minuten in de oven bakken.
3
Snipper intussen de uien fijn. Verwarm de olie in een sauteuse en stoof de uien met de ras-el-hanout gedurende 5 minuten op zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan 40 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat zachtjes sudderen.
4
Voeg de balletjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
5
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met 2 eetlepels gehakte koriander. Serveer warm met brood en een wortelsalade.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verwijder het vel van de merguezworstjes. Meng het merguezvlees in een grote kom met het rundergehakt en 3 eetlepels gehakte koriander. Breng op smaak met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 15 minuten in de oven bakken.
3
Snipper intussen de uien fijn. Verwarm de olie in een sauteuse en stoof de uien met de ras-el-hanout gedurende 5 minuten op zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan 40 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat zachtjes sudderen.
4
Voeg de balletjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
5
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met 2 eetlepels gehakte koriander. Serveer warm met brood en een wortelsalade.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 524; energie (kCal): 125; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 13,1; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 322,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 524; energie (kCal): 125; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 13,1; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 322,5
Orientaals
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Américain natuur
500 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Merguez | 100% Lam | Celtic
+/- 200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
-10% voor 3
4
29
Bouillon | Groenten | Vetarm
365 Bouillon | Groenten | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€7,69