1
Gemberpasta: hak de geschilde gember, de teentjes knoflook, de citroengrasstengels (zonder de 2 buitenste lagen) en de ontpitte rode pepers grof. Mix alles kort in de beker van de hakmolen. Giet er de olie in meerdere keren bij en mix tot een homogene pasta.
2
Kook de sperziebonen 2 min. in kokend gezouten water en dompel ze in koud water. Ontpit de 2 soorten paprika’s en snijd ze in reepjes. Snijd de wortelen in dunne lange plakjes. Kort de asperges lichtjes in.
3
Maak een kleine insnijding in het brede deel van de ontdooide garnaalstaarten (ze zullen tijdens het bakken mooi openvallen). Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een wok met 1 el olie en 1 à 2 el gemberpasta, naar eigen smaak. Voeg de gehakte tijm en de goed uitgelekte bamboescheuten toe. Overgiet met 1 dl water en de helft van de sojasaus zodra alles mooi gekleurd is. Laat 2 min. pruttelen en doe alles in een schaal.
4
Voeg 1 el olie toe in de wok en fruit de groenten op een vrij hoog vuur. Meng er na 2 min. de agavesiroop en de helft van de sojasaus onder. Schep de bereiding met de garnalen opnieuw in de wok, samen met de gesnipperde lente-uitjes en de sojascheuten. Meng nog 1 min. en breng verder op smaak met de rest van de sojasaus.
5
Dien heel warm op en werk af met koriander.
1
Gemberpasta: hak de geschilde gember, de teentjes knoflook, de citroengrasstengels (zonder de 2 buitenste lagen) en de ontpitte rode pepers grof. Mix alles kort in de beker van de hakmolen. Giet er de olie in meerdere keren bij en mix tot een homogene pasta.
2
Kook de sperziebonen 2 min. in kokend gezouten water en dompel ze in koud water. Ontpit de 2 soorten paprika’s en snijd ze in reepjes. Snijd de wortelen in dunne lange plakjes. Kort de asperges lichtjes in.
3
Maak een kleine insnijding in het brede deel van de ontdooide garnaalstaarten (ze zullen tijdens het bakken mooi openvallen). Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een wok met 1 el olie en 1 à 2 el gemberpasta, naar eigen smaak. Voeg de gehakte tijm en de goed uitgelekte bamboescheuten toe. Overgiet met 1 dl water en de helft van de sojasaus zodra alles mooi gekleurd is. Laat 2 min. pruttelen en doe alles in een schaal.
4
Voeg 1 el olie toe in de wok en fruit de groenten op een vrij hoog vuur. Meng er na 2 min. de agavesiroop en de helft van de sojasaus onder. Schep de bereiding met de garnalen opnieuw in de wok, samen met de gesnipperde lente-uitjes en de sojascheuten. Meng nog 1 min. en breng verder op smaak met de rest van de sojasaus.
5
Dien heel warm op en werk af met koriander.