⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenEendenborst met balsamicovinaigrette
Delhaize logo
  • Eendenborst met balsamicovinaigrette
    A

Eendenborst met balsamicovinaigrette

Eendenborst met balsamicovinaigretteA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el balsamico
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gemalen koriander
  • 4 el olijfolie
  • 2 eendenborsten
  • 1 el koriander, gehakt
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el roze peperbolletjes (gevriesdroogd), grof gemalen
  • 1 el basilicum, gehakt
  • zout
  • 5 cl water
  • 2 el balsamico
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gemalen koriander
  • 4 el olijfolie
  • 2 eendenborsten
  • 1 el koriander, gehakt
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el roze peperbolletjes (gevriesdroogd), grof gemalen
  • 1 el basilicum, gehakt
  • zout
  • 5 cl water

Begin met koken

: 15 min
1
Snijd de eendenborsten op de velkant kruisgewijs in. Leg ze op de velkant in een antikleefpan zonder vetstof. Bak ze goudbruin langs beide kanten in een dikke 10 min op middelhoog vuur. Verwijder tussendoor het braadvet. De baktijd hangt af van de dikte van het vlees, het moet rosé zijn en niet saignant.
2
Bereid ondertussen de vinaigrette: verwarm, in een kookpot, de balsamicoazijn met de knoflook, de gemalen koriander, de olijfolie en het water gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Giet door een puntzeef en zet opzij.
3
Breng de eendenborsten op smaak met peper en zout, snijd ze in plakken en verdeel ze over verwarmde borden. Lepel er de vinaigrette over en bestrooi met koriander, bieslook, basilicum en roze peper. Serveer meteen met tabouleh.
1
Snijd de eendenborsten op de velkant kruisgewijs in. Leg ze op de velkant in een antikleefpan zonder vetstof. Bak ze goudbruin langs beide kanten in een dikke 10 min op middelhoog vuur. Verwijder tussendoor het braadvet. De baktijd hangt af van de dikte van het vlees, het moet rosé zijn en niet saignant.
2
Bereid ondertussen de vinaigrette: verwarm, in een kookpot, de balsamicoazijn met de knoflook, de gemalen koriander, de olijfolie en het water gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Giet door een puntzeef en zet opzij.
3
Breng de eendenborsten op smaak met peper en zout, snijd ze in plakken en verdeel ze over verwarmde borden. Lepel er de vinaigrette over en bestrooi met koriander, bieslook, basilicum en roze peper. Serveer meteen met tabouleh.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 687; energie (kCal): 164; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 20; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 737,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 687; energie (kCal): 164; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 20; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 737,02
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Borst| Eend
Delhaize Borst| Eend
2 × +/- 350 gr
+/-€
11
55
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Totaal:
+/-€31,47