1
Haal de zalm minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Kook de rigatoni ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
3
Snipper het sjalotje en de prei fijn (bewaar het groen voor een soep). Fruit ze 2 min. in een kleine stoofpan, met de boter. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een heel zacht vuurtje slinken. Bestrooi met bloem, meng 1 min. en giet er de witte wijn bij. Laat even inkoken, voeg 2,5 dl water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Laat 2 min. sudderen, giet er de room bij en laat nog 5 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Verwarm intussen een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Smeer de zalm in met olijfolie en schroei hem 1 min. per kant op een hoog vuur dicht, in de hete braadpan. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Kruid met peper en zout.
5
Breng de saus verder op smaak en meng ze onder de uitgelekte pasta. Serveer en verdeel de grofverkruimelde zalm over de borden.
1
Haal de zalm minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Kook de rigatoni ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
3
Snipper het sjalotje en de prei fijn (bewaar het groen voor een soep). Fruit ze 2 min. in een kleine stoofpan, met de boter. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een heel zacht vuurtje slinken. Bestrooi met bloem, meng 1 min. en giet er de witte wijn bij. Laat even inkoken, voeg 2,5 dl water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Laat 2 min. sudderen, giet er de room bij en laat nog 5 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Verwarm intussen een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Smeer de zalm in met olijfolie en schroei hem 1 min. per kant op een hoog vuur dicht, in de hete braadpan. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Kruid met peper en zout.
5
Breng de saus verder op smaak en meng ze onder de uitgelekte pasta. Serveer en verdeel de grofverkruimelde zalm over de borden.