1
Schil de pastinaken en rasp ze met de grove kant van de rasp. Voeg de losgeklopte eieren toe, de bloem, peper en zout. Meng zorgvuldig.
2
Smeer een grote pan met antikleeflaag of een koekenpan lichtjes in met olie en schep er met een eetlepel hoopjes van het pastinaakmengsel in. Druk ze lichtjes plat. Je kan een uitsteekring gebruiken om mooie ronde koekjes te bekomen. Laat ze 2 tot 3 min aan elke kant bakken op zacht vuur.
3
Snij intussen de kerstomaten in schijfjes en snij er ook de mondjes uit. Snij de sperziebonen in kleine stukken (behalve die voor de voelsprieten) en snij voor de oogjes de uiteinden van de olijven af.
4
Serveer de pastinaakkoekjes per groepjes van 5 of 6 en maak er duizendpoten van zoals op de foto.
5
Serveer ze warm, met een salade of als bijgerecht.
1
Schil de pastinaken en rasp ze met de grove kant van de rasp. Voeg de losgeklopte eieren toe, de bloem, peper en zout. Meng zorgvuldig.
2
Smeer een grote pan met antikleeflaag of een koekenpan lichtjes in met olie en schep er met een eetlepel hoopjes van het pastinaakmengsel in. Druk ze lichtjes plat. Je kan een uitsteekring gebruiken om mooie ronde koekjes te bekomen. Laat ze 2 tot 3 min aan elke kant bakken op zacht vuur.
3
Snij intussen de kerstomaten in schijfjes en snij er ook de mondjes uit. Snij de sperziebonen in kleine stukken (behalve die voor de voelsprieten) en snij voor de oogjes de uiteinden van de olijven af.
4
Serveer de pastinaakkoekjes per groepjes van 5 of 6 en maak er duizendpoten van zoals op de foto.
5
Serveer ze warm, met een salade of als bijgerecht.