⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKalkoenschnitzels met zoete aardappelfrietjes
Delhaize logo
  • Kalkoenschnitzels met zoete aardappelfrietjes
    A

Kalkoenschnitzels met zoete aardappelfrietjes

Kalkoenschnitzels met zoete aardappelfrietjesA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kalkoenlapjes (600 g)
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 100 g bloem
  • 100 g panko
  • druivenpitolie
  • peper
  • 1 kg grote zoete aardappelen (voor de zoete aardappelfrietjes)
  • 4 el olijfolie (voor de zoete aardappelfrietjes)
  • 4 takjes tijm (voor de zoete aardappelfrietjes)
  • 4 el Griekse yoghurt (voor de dragonsaus)
  • 1 el mosterd (voor de dragonsaus)
  • 3 takjes dragon (voor de dragonsaus)
  • 4 kalkoenlapjes (600 g)
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 100 g bloem
  • 100 g panko
  • druivenpitolie
  • peper
  • 1 kg grote zoete aardappelen (voor de zoete aardappelfrietjes)
  • 4 el olijfolie (voor de zoete aardappelfrietjes)
  • 4 takjes tijm (voor de zoete aardappelfrietjes)
  • 4 el Griekse yoghurt (voor de dragonsaus)
  • 1 el mosterd (voor de dragonsaus)
  • 3 takjes dragon (voor de dragonsaus)

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in frietjes en bestrijk ze langs alle kanten met olijfolie. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met geriste tijm. Bak ze 25 min. in de oven.
2
Meng de eieren met peper en zout. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout. Haal ze door de bloem, tik er de overtollige bloem af en dompel ze in de losgeklopte eieren. Haal ze ten slotte door de panko. Bak de schnitzels goudbruin op een matig vuurtje in 2 grote braadpannen met een beetje druivenpitolie (warm, maar niet dampend).
3
Maak de saus: meng de mosterd, de yoghurt, de fijngehakte dragon, peper en zout.
4
Laat de schnitzels op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de zoete aardappelfrietjes, de saus en citroen. Geef er een slaatje bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in frietjes en bestrijk ze langs alle kanten met olijfolie. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met geriste tijm. Bak ze 25 min. in de oven.
2
Meng de eieren met peper en zout. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout. Haal ze door de bloem, tik er de overtollige bloem af en dompel ze in de losgeklopte eieren. Haal ze ten slotte door de panko. Bak de schnitzels goudbruin op een matig vuurtje in 2 grote braadpannen met een beetje druivenpitolie (warm, maar niet dampend).
3
Maak de saus: meng de mosterd, de yoghurt, de fijngehakte dragon, peper en zout.
4
Laat de schnitzels op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de zoete aardappelfrietjes, de saus en citroen. Geef er een slaatje bij.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 838 Kcal - Vetten: 36 g - Koolhydraten: 75 g Vezels: 2 g - Eiwitten: 51 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 838 Kcal - Vetten: 36 g - Koolhydraten: 75 g Vezels: 2 g - Eiwitten: 51 g
Hoofdgerecht
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Druivenpitolie

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Haasjes | Kalkoen
Delhaize Haasjes | Kalkoen
2 × +/- 450 gr
+/-€
8
05
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Panko | Broodkruimels
Lobo Panko | Broodkruimels
200 gr
2
59
Zoete | Aardappelen
Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
15
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 × 480 gr
-20% voor 3
3
49
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€41,08