⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenDikke gebakken garnalen met boter van gegrilde Thaise pepers
Delhaize logo
  • Dikke gebakken garnalen met boter van gegrilde Thaise pepers

Dikke gebakken garnalen met boter van gegrilde Thaise pepers

Dikke gebakken garnalen met boter van gegrilde Thaise pepers
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • 80 g wilde rijst
  • 80 g quinoa
  • 70 g bulgur
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl kruidnagelpoeder
  • zout
  • 2 el mengeling van 4 oliën (olijf, koolzaad, lijnzaad en tarwekiem)
  • 1 kleine, lange rode peper
  • 28 garnalen kaliber 16/20 met schild
  • 1 kl korianderzaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse koriander
  • 40 g boter
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • 80 g wilde rijst
  • 80 g quinoa
  • 70 g bulgur
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl kruidnagelpoeder
  • zout
  • 2 el mengeling van 4 oliën (olijf, koolzaad, lijnzaad en tarwekiem)
  • 1 kleine, lange rode peper
  • 28 garnalen kaliber 16/20 met schild
  • 1 kl korianderzaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse koriander
  • 40 g boter

Begin met koken

: 10 min. + 50 min. kooktijd
1
Kook de wilde rijst en de quinoa afzonderlijk. Rehydrateer de bulgur. Laat uitlekken. Meng de kurkuma, de komijn, het korianderpoeder, de kruidnagel en een beetje zout in de mengeling van 4 oliën om een deeg te vormen. Giet deze op de granen en de warme quinoa. Meng alles. Hou warm 'au bain-marie'.
2
Leg de pepers en de paprika op een gietijzeren grill en laat alle kanten zwart worden. Verpak in een diepvrieszak en laat afkoelen. Verwijder de steel, het vel en de zaden, en snijd het vlees fijn.
3
Verwijder het darmkanaal van de garnalen.
4
Hak de look fijn. Stamp de korianderzaden fijn. Giet de boter in een grote pan en bak de look, de pepers en de paprika op een middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe, voeg zout toe en bak nog 10 min. Roer de garnalen regelmatig.
5
Op het bord: voeg verse koriander toe aan de garnalen en serveer met de mengeling van granen.
1
Kook de wilde rijst en de quinoa afzonderlijk. Rehydrateer de bulgur. Laat uitlekken. Meng de kurkuma, de komijn, het korianderpoeder, de kruidnagel en een beetje zout in de mengeling van 4 oliën om een deeg te vormen. Giet deze op de granen en de warme quinoa. Meng alles. Hou warm 'au bain-marie'.
2
Leg de pepers en de paprika op een gietijzeren grill en laat alle kanten zwart worden. Verpak in een diepvrieszak en laat afkoelen. Verwijder de steel, het vel en de zaden, en snijd het vlees fijn.
3
Verwijder het darmkanaal van de garnalen.
4
Hak de look fijn. Stamp de korianderzaden fijn. Giet de boter in een grote pan en bak de look, de pepers en de paprika op een middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe, voeg zout toe en bak nog 10 min. Roer de garnalen regelmatig.
5
Op het bord: voeg verse koriander toe aan de garnalen en serveer met de mengeling van granen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

koriander graan
1/2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
4 x 75 gr
2
45
Quinoa | Bio | Kookbuiltje
Bosto Quinoa | Bio | Kookbuiltje
4 x 75 gr
Bio
    4
    99
    Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
    Bosto Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
    4 x 75 gr
    2
    99
    Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    3
    55
    Kruiden | Komijn | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    75
    Kruiden | Kruidnagel
    Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
    24 gr
    5
    89
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Zoete puntpaprika | Rood
    Delhaize Zoete puntpaprika | Rood
    1 st
    1
    39
    Cocktail garnaalstaarten 51/60
    Delhaize Cocktail garnaalstaarten 51/60
    2 × 450 gr
    2de tegen -50%
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    13
    49
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Totaal:
    €59,08