⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCupcakes met appel en appelmoes
Delhaize logo
D

Cupcakes met appel en appelmoes

Cupcakes met appel en appelmoesD
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 250 g bloem
  • 250 g bruine suiker
  • 10 cl appelsap
  • 10 cl melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 2 druppels vanille-extract
  • 150 g mascarpone
  • 50 g bloemsuiker
  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 10 cl water
  • 3 eieren
  • 3 gekke appelen
  • 250 g bloem
  • 250 g bruine suiker
  • 10 cl appelsap
  • 10 cl melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 2 druppels vanille-extract
  • 150 g mascarpone
  • 50 g bloemsuiker
  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 10 cl water
  • 3 eieren
  • 3 gekke appelen

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil 1/3 van de appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Vermeng het in een kom met het appelsap.
3
Meng de bloem, de suiker en de boter tot een zanderig deeg. Voeg één voor één de eieren toe en roer goed door. Voeg hierbij de melk, de geraspte appel en het appelsap, de gist en het zout.
4
Leg papieren cupcakevormpjes in het bakblik. Stort het deeg in de vormpjes en zet gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een houten vleesprikker in het midden van één van de cakejes te prikken. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
5
Schil 2/3 van de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Laat de appelen koken met het water en twee druppels vanille-extract. Laat ze koken op een zacht vuur en roer af en toe, tot het fruit zacht en alle vloeistof verdampt is. Laat nog iets meer dan vijf minuten doorkoken tot de compote goed droog is. Mix.
6
Meng de mascarpone met de bloemsuiker en voeg de appelmoes toe. Serveer de cupcakes met de appelmoes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil 1/3 van de appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Vermeng het in een kom met het appelsap.
3
Meng de bloem, de suiker en de boter tot een zanderig deeg. Voeg één voor één de eieren toe en roer goed door. Voeg hierbij de melk, de geraspte appel en het appelsap, de gist en het zout.
4
Leg papieren cupcakevormpjes in het bakblik. Stort het deeg in de vormpjes en zet gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een houten vleesprikker in het midden van één van de cakejes te prikken. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
5
Schil 2/3 van de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Laat de appelen koken met het water en twee druppels vanille-extract. Laat ze koken op een zacht vuur en roer af en toe, tot het fruit zacht en alle vloeistof verdampt is. Laat nog iets meer dan vijf minuten doorkoken tot de compote goed droog is. Mix.
6
Meng de mascarpone met de bloemsuiker en voeg de appelmoes toe. Serveer de cupcakes met de appelmoes.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 988; energie (kCal): 236; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 6,2; koolhydraten (g): 31,7; suikers (g): 20,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 332,52
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 988; energie (kCal): 236; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 6,2; koolhydraten (g): 31,7; suikers (g): 20,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 332,52
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Ontbijt
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Sap | Appel
Innocent Sap | Appel
90 cl
2
99
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Aroma | Vanille
Vahiné Aroma | Vanille
20 cl
3
99
Mascarpone
Dilea Mascarpone
250 gr
2de tegen -50%
4
15
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
Pink Lady Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
900 gr
2de tegen -50%
3
99

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Totaal:
€30,21