Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Paaskoekjes
    E

Paaskoekjes

PaaskoekjesE
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
  • 560 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 kl zout
  • 230 g boter op kamertemperatuur
  • 400 g suiker
  • 300 g poedersuiker
  • 80 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 4/5 dl room
  • 2 kl vanille-extract
  • 560 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 kl zout
  • 230 g boter op kamertemperatuur
  • 400 g suiker
  • 300 g poedersuiker
  • 80 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 4/5 dl room
  • 2 kl vanille-extract

Begin met koken

: 1 u. + 1 u. 15 min. rusten + 15 min. in de oven
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Meng de bloem met het zout en het bakpoeder. Klop met behulp van een mixer de suiker met de boter tot een romig wit mengsel. Voeg de hele eieren en de vanille toe. Klop verder en voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Verdeel het deeg in tweeën en rol elk deel tot een bal. Wikkel ze apart in een vel vershoudfolie en laat ongeveer 1u rusten in de koelkast.
3
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 6 mm. Steek konijntjes - of andere vormpjes - uit het deeg met behulp van uitsteekvormpjes. Schik ze op een vel bakpapier en laat ze 15 min rusten in de koelkast.
4
Bak de koekjes gedurende 10 à 15 min in de oven. Laat afkoelen.
5
Breng ondertussen de room zachtjes aan de kook. Haal meteen van het vuur. Breek de chocolade in stukjes en giet de room hierover. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is. Laat een beetje afkoelen en smeer een dun laagje chocoladeroom op de helft van de koekjes. Bedek met een ander koekje en laat verder afkoelen.
6
Klop de eiwitten op met de poedersuiker voor het glazuur. Voeg er eventueel een druppeltje kleurstof aan toe. Schep in een kleine spuitzak en versier er de koekjes mee.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Meng de bloem met het zout en het bakpoeder. Klop met behulp van een mixer de suiker met de boter tot een romig wit mengsel. Voeg de hele eieren en de vanille toe. Klop verder en voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Verdeel het deeg in tweeën en rol elk deel tot een bal. Wikkel ze apart in een vel vershoudfolie en laat ongeveer 1u rusten in de koelkast.
3
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 6 mm. Steek konijntjes - of andere vormpjes - uit het deeg met behulp van uitsteekvormpjes. Schik ze op een vel bakpapier en laat ze 15 min rusten in de koelkast.
4
Bak de koekjes gedurende 10 à 15 min in de oven. Laat afkoelen.
5
Breng ondertussen de room zachtjes aan de kook. Haal meteen van het vuur. Breek de chocolade in stukjes en giet de room hierover. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is. Laat een beetje afkoelen en smeer een dun laagje chocoladeroom op de helft van de koekjes. Bedek met een ander koekje en laat verder afkoelen.
6
Klop de eiwitten op met de poedersuiker voor het glazuur. Voeg er eventueel een druppeltje kleurstof aan toe. Schep in een kleine spuitzak en versier er de koekjes mee.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1644; energie (kCal): 393; vetten (g): 13,7; verzadigde vetten (g): 8,2; koolhydraten (g): 62,6; suikers (g): 40,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 299,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1644; energie (kCal): 393; vetten (g): 13,7; verzadigde vetten (g): 8,2; koolhydraten (g): 62,6; suikers (g): 40,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 299,62
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Chocolade | Tablet | Puur | 70% intense | FT
Galler Chocolade | Tablet | Puur | 70% intense | FT
80 gr
2
95
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Aroma | Vanille
Vahiné Aroma | Vanille
20 cl
3
99

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Geklaarde boter
Carlsbourg Geklaarde boter
2 × 225 gr
5
99
Room | Lichte | 15% 20cl
Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
20 cl
3
05
Totaal:
€13,13