⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCroque-monsieur met spinazie en Gouda OudenDijk, tomatensalade
Delhaize logo
  • Croque-monsieur met spinazie en Gouda OudenDijk, tomatensalade
    A

Croque-monsieur met spinazie en Gouda OudenDijk, tomatensalade

door Gema Gomez
Croque-monsieur met spinazie en Gouda OudenDijk, tomatensaladeA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 plakjes beenham
  • 300 g jonge spinazie
  • 4 tomaten San Marzano
  • 1 ui
  • 2 lente-uien
  • 25 g walnoten
  • 8 dikke sneetjes boerenbrood
  • 5 sneetjes jonge OudenDijkgouda
  • 1,5 el ciderazijn
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 plakjes beenham
  • 300 g jonge spinazie
  • 4 tomaten San Marzano
  • 1 ui
  • 2 lente-uien
  • 25 g walnoten
  • 8 dikke sneetjes boerenbrood
  • 5 sneetjes jonge OudenDijkgouda
  • 1,5 el ciderazijn
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Bak de walnoten lichtjes goudbruin in een grote sauteerpan, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en fruit de fijngehakte ui op een zacht vuurtje in dezelfde pan, met 2 el olijfolie. Voeg na 3 min. beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken tot bijna al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en heel lichtjes met zout.
2
Leg 4 broodsneetjes op een plank en smeer ze met behulp van een penseel lichtjes in met olie. Draai ze om en verdeel er de spinazie over. Bedek met de ontzwoerde sneetjes ham en dan met de sneetjes OudenDijk. Sluit de boterhammen en smeer de bovenste sneetjes lichtjes in met olie. Bak de croques op een zacht vuurtje aan de 2 kanten goudbruin in 2 grote braadpannen.
3
Snijd intussen de tomaten in schijfjes, snipper de lente-uitjes en hak de noten grof. Meng ze met 3 el olijfolie, de ciderazijn, peper en zout.
4
Serveer de salade met de warme croques.
1
Bak de walnoten lichtjes goudbruin in een grote sauteerpan, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en fruit de fijngehakte ui op een zacht vuurtje in dezelfde pan, met 2 el olijfolie. Voeg na 3 min. beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken tot bijna al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en heel lichtjes met zout.
2
Leg 4 broodsneetjes op een plank en smeer ze met behulp van een penseel lichtjes in met olie. Draai ze om en verdeel er de spinazie over. Bedek met de ontzwoerde sneetjes ham en dan met de sneetjes OudenDijk. Sluit de boterhammen en smeer de bovenste sneetjes lichtjes in met olie. Bak de croques op een zacht vuurtje aan de 2 kanten goudbruin in 2 grote braadpannen.
3
Snijd intussen de tomaten in schijfjes, snipper de lente-uitjes en hak de noten grof. Meng ze met 3 el olijfolie, de ciderazijn, peper en zout.
4
Serveer de salade met de warme croques.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 171 kcal - Vetten: 10,6 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 7,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 171 kcal - Vetten: 10,6 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 7,4 g
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

La Lorraine Boerenbrood | Wit
800 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Beenham | Ambachtelijk | Sneden
365 Beenham | Ambachtelijk | Sneden
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
300 gr
Bio
    3
    19
    Trostomaten | Bio
    Delhaize Trostomaten | Bio
    2 × 500 gr
    Bio
      3
      49
      Walnoten | Grenoble 1 Kg
      Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
      1 kg
      7
      99
      Gouda | Sneden
      Dilea Gouda | Sneden
      150 gr
      2de tegen -50%
      4
      25
      Azijn | Cider
      Delhaize Azijn | Cider
      50 cl
      1
      59

      Reeds in je keuken

      Gesneden ajuinen
      Delhaize Gesneden ajuinen
      600 gr
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      1
      45
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €26,29