⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met vis, tomaten en venkel
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met vis, tomaten en venkel
    A

Maaltijdsoep met vis, tomaten en venkel

Maaltijdsoep met vis, tomaten en venkelA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 200 g roodbaarsfilet
  • 200 g koolvisfilets
  • 2 uien
  • 1 venkel
  • 2 tomaten San Marzano
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 3 el verse room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagels
  • zout
  • 1 el zwarte peperbollen
  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 200 g roodbaarsfilet
  • 200 g koolvisfilets
  • 2 uien
  • 1 venkel
  • 2 tomaten San Marzano
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 3 el verse room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagels
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 1 u kooktijd (+ 1 u optionele rusttijd)
1
Pel de uien en prik er de kruidnagels in. Leg ze in een stoofpan, voeg ½ venkel in plakjes toe, de tijm, het laurierblaadje en zout. Giet er 1,5 l water bij en breng aan de kook. Laat 30 min. zonder deksel pruttelen. Voeg de peper toe en het sap van de citroen. Laat nog 10 min. pruttelen.
2
Laat 1 u rusten als je tijd hebt. Filter de court-bouillon door een zeef met fijn rooster (je hebt dan ± 1 l bouillon) en breng hem opnieuw aan de kook met de witte wijn, de room, de ontkiemde teentjes knoflook en de rest van de fijngesnipperde venkel. Laat 10 min. zonder deksel sudderen, voeg de tomaten in kleine stukjes toe en laat nog 10 min. sudderen.
3
Snijd de visfilets in kleine stukken en pluk de blaadjes van het basilicum. Schep alles in de stoofpan, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Dien heel warm op en geef er brood bij.
1
Pel de uien en prik er de kruidnagels in. Leg ze in een stoofpan, voeg ½ venkel in plakjes toe, de tijm, het laurierblaadje en zout. Giet er 1,5 l water bij en breng aan de kook. Laat 30 min. zonder deksel pruttelen. Voeg de peper toe en het sap van de citroen. Laat nog 10 min. pruttelen.
2
Laat 1 u rusten als je tijd hebt. Filter de court-bouillon door een zeef met fijn rooster (je hebt dan ± 1 l bouillon) en breng hem opnieuw aan de kook met de witte wijn, de room, de ontkiemde teentjes knoflook en de rest van de fijngesnipperde venkel. Laat 10 min. zonder deksel sudderen, voeg de tomaten in kleine stukjes toe en laat nog 10 min. sudderen.
3
Snijd de visfilets in kleine stukken en pluk de blaadjes van het basilicum. Schep alles in de stoofpan, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Dien heel warm op en geef er brood bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 61 kcal - Vetten: 1,4 g - Koolhydraten: 2 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 8,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 61 kcal - Vetten: 1,4 g - Koolhydraten: 2 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 8,5 g
Italiaans
Gluten vrij
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwstaartfilet
Delhaize Kabeljauwstaartfilet
+/- 275 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
6
46
Roodbaarshaas
Delhaize Roodbaarshaas
+/- 215 gr
+/-€
6
77
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89

Reeds in je keuken

Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€41,01

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.