1
Pel de uien en prik er de kruidnagels in. Leg ze in een stoofpan, voeg ½ venkel in plakjes toe, de tijm, het laurierblaadje en zout. Giet er 1,5 l water bij en breng aan de kook. Laat 30 min. zonder deksel pruttelen. Voeg de peper toe en het sap van de citroen. Laat nog 10 min. pruttelen.
2
Laat 1 u rusten als je tijd hebt. Filter de court-bouillon door een zeef met fijn rooster (je hebt dan ± 1 l bouillon) en breng hem opnieuw aan de kook met de witte wijn, de room, de ontkiemde teentjes knoflook en de rest van de fijngesnipperde venkel. Laat 10 min. zonder deksel sudderen, voeg de tomaten in kleine stukjes toe en laat nog 10 min. sudderen.
3
Snijd de visfilets in kleine stukken en pluk de blaadjes van het basilicum. Schep alles in de stoofpan, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Dien heel warm op en geef er brood bij.
1
Pel de uien en prik er de kruidnagels in. Leg ze in een stoofpan, voeg ½ venkel in plakjes toe, de tijm, het laurierblaadje en zout. Giet er 1,5 l water bij en breng aan de kook. Laat 30 min. zonder deksel pruttelen. Voeg de peper toe en het sap van de citroen. Laat nog 10 min. pruttelen.
2
Laat 1 u rusten als je tijd hebt. Filter de court-bouillon door een zeef met fijn rooster (je hebt dan ± 1 l bouillon) en breng hem opnieuw aan de kook met de witte wijn, de room, de ontkiemde teentjes knoflook en de rest van de fijngesnipperde venkel. Laat 10 min. zonder deksel sudderen, voeg de tomaten in kleine stukjes toe en laat nog 10 min. sudderen.
3
Snijd de visfilets in kleine stukken en pluk de blaadjes van het basilicum. Schep alles in de stoofpan, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Dien heel warm op en geef er brood bij.