⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBloemkoolrijst met kabeljauw en linzen
Delhaize logo
  • Bloemkoolrijst met kabeljauw en linzen
    A

Bloemkoolrijst met kabeljauw en linzen

Bloemkoolrijst met kabeljauw en linzenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g kabeljauwhaasje
  • 100 g postelein
  • 1 blik linzen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 6 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 cm gember
  • 2 kl currypoeder
  • 1 bloemkool
  • 2 sjalotten
  • 2 biolimoenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout
  • 400 g kabeljauwhaasje
  • 100 g postelein
  • 1 blik linzen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 6 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 cm gember
  • 2 kl currypoeder
  • 1 bloemkool
  • 2 sjalotten
  • 2 biolimoenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Rasp de bloemkool met de grove kant van de rasp. Houd apart.
2
Spoel de linzen grondig met koud water en laat ze goed uitlekken. Hak de sjalotten en het rode pepertje fijn. Plet de teentjes knoflook en rasp de gember. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olie. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg ze toe. Bestrooi met currypoeder, kruid met peper en zout. Voeg de linzen en de kokosmelk toe. Fruit 2 à 3 min. op een matig vuurtje, tot de vis gaar is.
3
Fruit intussen ook de bloemkoolrijst gedurende 3 min. op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met 4 el olie. Kruid met peper en zout.
4
Schep de inhoud van de braadpan bij de bloemkool in de sauteerpan. Hak de koriander en de postelein grof. Voeg ze toe, samen met geraspte limoenzeste en limoensap naar eigen smaak. Fruit nog 2 min. en breng verder op smaak.
5
Werk af met limoenpartjes en dien warm of koud op (superlekker voor in de lunchbox).
1
Rasp de bloemkool met de grove kant van de rasp. Houd apart.
2
Spoel de linzen grondig met koud water en laat ze goed uitlekken. Hak de sjalotten en het rode pepertje fijn. Plet de teentjes knoflook en rasp de gember. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olie. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg ze toe. Bestrooi met currypoeder, kruid met peper en zout. Voeg de linzen en de kokosmelk toe. Fruit 2 à 3 min. op een matig vuurtje, tot de vis gaar is.
3
Fruit intussen ook de bloemkoolrijst gedurende 3 min. op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met 4 el olie. Kruid met peper en zout.
4
Schep de inhoud van de braadpan bij de bloemkool in de sauteerpan. Hak de koriander en de postelein grof. Voeg ze toe, samen met geraspte limoenzeste en limoensap naar eigen smaak. Fruit nog 2 min. en breng verder op smaak.
5
Werk af met limoenpartjes en dien warm of koud op (superlekker voor in de lunchbox).
Nutritionele informatie
A
Energie: 472 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Gluten vrij
Moederdag
Lente,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Postelein
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Bruine linzen | Bio
Kazidomi Bruine linzen | Bio
240 gr
Bio
    1
    49
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    70
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Saus | Curry | Tandoori
      Patak's Saus | Curry | Tandoori
      450 gr
      2de tegen -50%
      2
      79
      Bloemkoolroosjes
      Delhaize Bloemkoolroosjes
      2 × 400 gr
      2de tegen -50%
      3
      29
      Limoen | 1 st
      Delhaize Limoen | 1 st
      1 st
      0
      59
      Rode pepers | Verpakt
      Delhaize Rode pepers | Verpakt
      50 gr
      1
      35

      Reeds in je keuken

      Look | Netje | Bio
      Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        29
        Peper | Groen | Gepekeld
        Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
        60 gr
        1
        69
        Totaal:
        +/-€37,69