1
Rasp de bloemkool met de grove kant van de rasp. Houd apart.
2
Spoel de linzen grondig met koud water en laat ze goed uitlekken. Hak de sjalotten en het rode pepertje fijn. Plet de teentjes knoflook en rasp de gember. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olie. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg ze toe. Bestrooi met currypoeder, kruid met peper en zout. Voeg de linzen en de kokosmelk toe. Fruit 2 à 3 min. op een matig vuurtje, tot de vis gaar is.
3
Fruit intussen ook de bloemkoolrijst gedurende 3 min. op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met 4 el olie. Kruid met peper en zout.
4
Schep de inhoud van de braadpan bij de bloemkool in de sauteerpan. Hak de koriander en de postelein grof. Voeg ze toe, samen met geraspte limoenzeste en limoensap naar eigen smaak. Fruit nog 2 min. en breng verder op smaak.
5
Werk af met limoenpartjes en dien warm of koud op (superlekker voor in de lunchbox).
1
Rasp de bloemkool met de grove kant van de rasp. Houd apart.
2
Spoel de linzen grondig met koud water en laat ze goed uitlekken. Hak de sjalotten en het rode pepertje fijn. Plet de teentjes knoflook en rasp de gember. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olie. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg ze toe. Bestrooi met currypoeder, kruid met peper en zout. Voeg de linzen en de kokosmelk toe. Fruit 2 à 3 min. op een matig vuurtje, tot de vis gaar is.
3
Fruit intussen ook de bloemkoolrijst gedurende 3 min. op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met 4 el olie. Kruid met peper en zout.
4
Schep de inhoud van de braadpan bij de bloemkool in de sauteerpan. Hak de koriander en de postelein grof. Voeg ze toe, samen met geraspte limoenzeste en limoensap naar eigen smaak. Fruit nog 2 min. en breng verder op smaak.
5
Werk af met limoenpartjes en dien warm of koud op (superlekker voor in de lunchbox).